Μεσσηνίας

Μεσσήνη: +18 χλμ υπογειοποίηση χαμηλής τάσης & 8 χλμ μέσης τάσης δικτύου ΔΕΔΔΗΕ

Ενημερωτική συνάντηση είχαν σήμερα Μ. Τρίτη 11 Απριλίου με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο γραφείο του, ο Διευθυντής και ο Τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καλαμάτας, Γιώργος Καράμπελας και Απόστολος Νικολόπουλος, αντίστοιχα. Στη συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο καθώς και όσα πρόκειται να γίνουν στο επόμενο διάστημα, συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κοντοθανάσης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου από το Ασπρόχωμα έως την Μεσσήνη και το Σάββατο 8 Απριλίου τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι δύο νέες γραμμές μέσης τάσης. Πρόκειται για τμήμα έργου προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, για το οποίο υπολείπονται εργασίες εναέριου δικτύου. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η σύνδεση, θωρακίζοντας τη Μεσσήνη με ένα αξιόπιστο δίκτυο για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον.

Κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με την ΔΕΔΔΗΕ, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της πόλης της Μεσσήνης. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται υπογειοποίηση χαμηλής τάσης σε μήκος 18 χλμ και μέσης τάσης σε μήκος 8 χλμ. δικτύου.
Επίσης, στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων στις περιοχές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Πεταλιδίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Διοίκησης της 120 ΠΕΑ

admin2020

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies