ΜεσσηνίαςΠολιτική

«Άμεση στελέχωση νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας με γιατρούς και οδοντιάτρους»

Κοινοβουλευτική Αναφορά στην Βουλή για την Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που αφορά την ανάπτυξη των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στη χώρα, συνυπέγραψε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και 36 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθού.

Η ΟΕΝΓΕ αναγνωρίζει ότι η επένδυση στη Δημόσια Υγεία είναι προϋπόθεση για την προστασία και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, την πρόληψη των νοσημάτων, αλλά και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία και των κοινωνικών προσδιοριστών τους.

 Η πρόταση της ΟΕΝΓΕ περιλαμβάνει τη στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας με γιατρούς και οδοντιάτρους Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, τη μισθολογική εξίσωσή τους με τους άλλους γιατρούς του ΕΣΥ, καθώς και την ενεργοποίηση της ειδικότητας Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής.

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας στη χώρα είναι προϋπόθεση για την προστασία της υγείας, την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία και των κοινωνικώνπροσδιοριστών τους. Είναι σήμερα απόλυτη ανάγκη η στήριξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπισή τους ως διοικητικών υπηρεσιών, με την υποστελέχωση, την έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού και τεχνολογικής υποστήριξης, μία πολιτική που όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ άμεσα:

  • Να στελεχώσει με γιατρούς και οδοντίατρους Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ τους Τομείς Δημόσιας Υγείας των νοσοκομείων, τα Κέντρα Υγείας και τις άλλες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.
  • Να καταργήσει άμεσα το άρθρο 5 παρ. 1 του ν. 4940/2022 που εισήγαγε την αξιολόγηση των γιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ ως διοικητικών υπαλλήλων.
  • Να καταργήσει άμεσα το άρθρο 55 του ν. 4999/2022 που για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του κλάδου θεσμοθετεί διαφορετικό μισθολόγιο για τους γιατρούς Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ σε σχέση με τους άλλους γιατρούς του Ε.Σ.Υ.
  • Να ενεργοποιήσει άμεσα τις ειδικότητες της Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Οδοντιατρικής.
  • Να αναγνωρίσει τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας ως υπηρεσίες υγείας και να αναπτύξει ιατρικές υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Ιατρικής στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Οιχαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών

admin2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον

admin2020

Ξεχωριστός ο εορτασμός της επετείου της Μάχης στο Κατσαρού κατά των Αράβων του Ιμπραήμ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies