Μεσσηνίας

«Έκδοση της απόφασης εξαίρεσης από περιβαλλοντική αδειοδότηση των αποκαταστάσεων στον Ταϋγετο»

Εκδόθηκε η απόφαση εξαίρεσης από την υποχρέωση τήρησης της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο επείγοντος χαρακτήρα: «Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην 82’’ Ε.Ο Καλαμάτας – Σπάρτης από Χ.Θ. 24+000 έως όρια Π.Ε. Μεσσηνίας», από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τεχνικό έργο αποκατάστασης/επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, στις 26 Ιανουαρίου 2019. Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης των υφιστάμενων οδικών τμημάτων με επανακατασκευή και σταθεροποίηση αυτών. Ειδικότερα προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, κατασκευή τεχνικών έργων σταθεροποίησης και αντιστήριξης κατά θέσεις, έργων συλλογής και αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, επανακατασκευή οδοστρώματος, σήμανση και ασφάλιση της οδού. Οι ανωτέρω εργασίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας και λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο κήρυξης των Κοινοτήτων Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Λαδά, Νεδούσης, Πηγών και Καρβελίου, της δημοτικής ενότητας Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει άμεσα, με δεδομένο ότι είναι ήδη ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 1.850.000 €.

Για το θέμα αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσπευση έκδοσης της εν λόγω απόφασης, η οποία οδηγεί στην έναρξη υλοποίησης του έργου.

Σχετικές αναρτήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA

admin2020

«Συναντήσεις εργασίας για την παρακολούθηση και καταγραφή αλιευτικών δραστηριοτήτων»

admin2020

«Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης έργου ανάπλασης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies