Μεσσηνίας

ΈΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ» ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από σχετική πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, εντάχθηκε στις 01.04.2020 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ, το έργο με τίτλο «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Δήμου Πύλου-Νέστορος», συνολικού προϋπολογισμού 877.795,40 €.
Το έργο περιλαμβάνει δράσεις που αποσκοπούν:
• στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και τη μεταφορά τους προς κομποστοποίηση,
• στην οικιακή κομποστοποίηση,
• στη χωριστή συλλογή αποβλήτων έντυπου χαρτιού, μέσω κατάλληλων δικτύων συλλογής στην πόλη,
• στη χωριστή συλλογή και αποθήκευση σε Πράσινο Σημείο διακριτών ρευμάτων, αστικών αποβλήτων, με σκοπό την προώθηση προς προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή και ανακύκλωση,
• και στη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Μέσω της πράξης εγκαθίστανται κάδοι οικιακής κομποστοποίησης και δίκτυα καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και κίτρινων κάδων για τη χωριστή συλλογή εντύπου χαρτιού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος και δημιουργείται Πράσινο Σημείο στη θέση Άγιος Νικόλαος Πύλου.

Ενδεικτικά στο έργο περιλαμβάνονται:
• Μελέτες για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου, Κατασκευή και Προμήθεια εξοπλισμού (container, κλαδοθρυμματιστή, κλαρκ, γεφυροπλάστιγγα)
• Προμήθεια 1.000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης
• Προμήθεια 850 καφέ κάδων και απορριμματοφόρου
• Προμήθεια 82 κάδων έντυπου χαρτιού

Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι σημαντική εξέλιξη για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια, γι’ αυτό και απαιτείται η άμεση παρέμβαση τόσο του Δήμου όσο και των Δημοτών, ώστε να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια για την επίτευξη της ένταξης του έργου», ενώ υπογράμμισε, ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και σε αυτήν πρέπει να στρατευθούμε.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: 1ος Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

admin2020

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies