Μεσσηνίας

Αίτημα οικονομικής ενίσχυσης των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Οιχαλίας εξαιτίας της ζημιάς του καρπού από το γλοιοσπόριο και το δάκο.

Μεγάλη ήταν η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή από το γλοιοσπόριο και το δάκο, κάτι που οφείλεται στις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τις υγρασίες.
Όλες οι κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ψεκασμών από τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, δεδομένης της άνω του 25% παραγωγής.
Η ελαιοσυγκομιδή, όπως αποδεικνύεται από τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών των ελαιοτριβείων, προσβλήθηκε από το γλοιοσπόριο και το δάκο σχεδόν καθολικά, πράγμα που φαίνεται και από πολλές κοινότητες του Δήμου μας, οι οποίες παρουσίαζαν παραγωγή άνω του 40%-50% και τελικά δεν παρουσίασαν ούτε 5%.
Κατόπιν των ανωτέρω, κρίνεται επιβεβλημένη μια άμεση οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Δήμου Οιχαλίας, ενός Δήμου που απαριθμεί περισσότερα από ένα εκατομμύρια ελαιόδεντρα.
Παρακαλούμε όπως, αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ πιστοποιήσουν τη ζημιά και εν συνεχεία, μέσω του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές.
Προσεχώς ο Δήμος Οιχαλίας θα συζητήσει το εν λόγω ζήτημα στο επόμενο Δημοτικό του Συμβούλιο.

Σχετικές αναρτήσεις

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και Απονομή Βραβείων από την ΑΛΑΚ

admin2020

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοτράφου: Μια Βραδιά Ένωσης και Διασκέδασης”

admin2020

“Αναγγελία Θυελλωδών Ανέμων στη Θάλασσα Κυθήρων: Προειδοποιήσεις και Οδηγίες”

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies