Μεσσηνίας

Αγιασμός τελεστή στις κινητές μονάδες που πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στην Αριστομένη

Αγιασμός τελεστή από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο στις κινητές μονάδες που πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις από τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο Εθνικού προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αριστομένη

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Κινητές Ιατρικές Μονάδες, βρίσκονται στην Κοινότητα Αριστομένους από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023, όπου υλοποιηουν δωρεάν εξετάσεις στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο Δήμος Μεσσήνης αποδεχόμενος με μεγάλη χαρά την δράση που στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, συνεργάζεται για την ενημέρωση των δημοτών του και το έγκαιρο κλείσιμο ραντεβού.

Η καταχώρηση των ραντεβού γίνεται πλέον MONO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει ο κάθε εξεταζόμενος είναι είτε μέσω:
• Της ιστοσελίδας https://mykim.gr
• Tης εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore

Τα απαιτούμενα στοιχεία είναι: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΜΚΑ, κινητό τηλέφωνο και τις ιατρικές ειδικότητες.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης για τη διευκόλυνση των δημοτών, θα παρέχει σχετικές πληροφορίες και θα προβαίνει στο κλείσιμο ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στον πενταψήφιο αριθμό 15115 και στο τηλέφωνο 27223-60150, υπεύθυνες Αστρινιά Αδαμοπούλου και Ανθή Γιαννοπούλου, ώστε να ενημερώνονται για τις ιατρικές ειδικότητες που τους αφορούν και να κλείνουν τα ραντεβού τους.

Οι ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν στο εθνικό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας υγείας είναι: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, παθολόγος-διαβητολόγος, ΩΡΛ, οδοντίατρος, γυναικολόγος, γενικός χειρουργός, πνευμονολόγος, διαιτολόγος, νευρολόγος, ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-λογοθεραπευτής. Μεταξύ των εξεταστών ιατρών που συμμετέχουν είναι και ο συμπατριώτης μας Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Διαβήτη, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται είναι: ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex καρδιάς, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών, έλεγχος προστάτη, αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου, τεστ Pap-κολπικός υπέρηχος, έλεγχος οπτικής οξύτητας-μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, βυθοσκόπηση, ακοόγραμμα-τυμπανόγραμμα-ενδοσκόπηση, έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, νόσος Parkinson), ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών, πνευμονολογική εξέταση, σπιρομέτρηση, διατροφική αξιολόγηση-λιπομέτρηση, ενδοστοματική εξέταση ενηλίκων και παιδιών.

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαία ατύχημα τώρα στην Καλαμάτα

admin2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΝΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies