Μεσσηνίας

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ-ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΩΝ

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για μια ακόμη φορά εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.Η κυβέρνηση της ΝΔ , πιστή στην πολιτική που εφαρμόζεται τόσα χρόνια με βάση την ΚΑΠ και την εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς , συνεχίζει και μέσα στην κρίση της πανδημίας του κορονοίου να προκαλεί τους αγρότες με την στάση της. Ο αδιάλλακτος Υπουργός κ.Βορίδης μετά τις συναντήσεις του με τους βιομήχανους και την ησυχία που επικράτει στα ΜΜΕ , για το προσφυγικό που είχε καθημερινές τοποθετήσεις , κλείστηκε ¨στο σπίτι¨ μιας και οι αγρότες και τα προβλήματα επιβίωσης τους δεν τον αφορούν.

Οι κτηνοτρόφοι δούλευαν όλο τον χρόνο για να πουλήσουν τα αμνοερίφια τους το Πάσχα , με την κρίση της πανδημίας αλλά και την είδη χαμηλή τιμή στο κρέας βγαίνουν εκτός παραγωγής. Αντίστοιχα και οι μελισσοκόμοι, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την διάθεση του μελιού. ‘Εχουν φυτευτεί στα χωράφια της Μεσσηνίας εκατοντάδες στρέμματα πατάτας, κηπευτικών χαμηλής κάλυψης, κηπευτικών στα θερμοκήπια, φρούτων εποχής (καρπούζια, φράουλες κ.α.)και θερμοκήπια λουλουδιών,προϊόντα τα οποία μένουν αδιάθετα και χαλάνε με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα πολλοί παραγωγοί πλήττονται λόγω των περιοριστικών μέτρων αλλά και της χαμηλής προσέλευσης κόσμου στις λαϊκές αγορές, στις δενδρώδεις καλλιέργειες (ελίες, σύκα, αμπέλια, κ.α.) έχουν γίνει και εξελίσσονται -όλες υψηλού κόστους- καλλιεργητικές φροντίδες και με το μέλλον να είναι δυσοίωνο όσο αφορά την διάθεση αυτών των προϊόντων, χαρακτηριστίκα στο λάδι που έρχεται απο μια κάκη χρόνια οι εξαγωγείς δηλώνουν οτι μένει στις αποθήκες τους και κάνουν στάση πληρωμών, ενώ το ίδιο ισχύει και για το κράσι. Πρακτικά δηλαδή οι αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι, αν και έχουν κάνει τεράστια έξοδα για να παράγουν προκειμένου να μπορέσουν ζήσουν τις οικογένειες τους, τελικά δεν θα καταφέρουν να βγάλουν ούτε τα έξοδα τους!Ο πρωτογενής τομέας βρισκόταν ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και θα βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερη!

Μετά τη «ατομική ευθύνη» που αναλάβαμε όλοι οι αγρότες-κτηνοτρόφοι αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα απαιτούμε να πάρει η κυβέρνηση την δική της ευθύνη. Η πολιτική τους μας έχει οδηγήσει ως εδώ, δική τους ευθύνη είναι το αποδομημένο σύστημα Υγείας, δική τους ευθύνη είναι οι μειωμένοι μισθοί και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής στους εργαζόμενους, δική τους ευθύνη είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τώρα λοιπόν μέσα στον «πόλεμο» δυναμώνουμε την φώνη μας δεν μένουμε σιώπηλοι.

Διεκδικούμε:
• Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα και με τη χαμηλή τιμή στο κρέας. Μέτρα για να διοχετευτεί στην αγορά το ελληνικό κρέας και για αυτό το διάστημα να σταματήσουν οι εισαγωγές κρέατος. Το ίδιο ισχύει για τους παραγωγούς που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές που έχουν κλείσει ή δεν τους επιτρέπεται για οποιοδήποτε λόγο να στήσουν πάγκο αλλά και παραγωγούς που τους προμηθεύουν.

• Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου στον ΕΦΚΑ και για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση με τον κορονοϊό. Αυτοί οι μήνες ασφαλιστικών εισφορών να καλυφθούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

• Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. Έχουμε ήδη προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, είναι δικά μας χρήματα και τα δικαιούμαστε τώρα.

• Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
• Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας σε εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα.

• Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης.

• Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.

• Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
• Να δοθεί η απαραίτητη παράταση για όσο χρειαστεί για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.
Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των Κέντρων Υγείας , ήδη η κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια ήταν άθλια τώρα είναι επικίνδυνη.

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαίο ατύχημα στην Καζαρμα

admin2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 20_07_24

admin2020

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΝΣΑΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 19-7-24

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies