Ακόμα και η ΔΑΚΕ καθηγητών καταγγέλλει: Απαράδεκτο το 50% +1 στα σχολεία!

«Είναι μύθος ότι οι μαθητές είναι ασφαλέστεροι στα σχολεία» λέει η ΔΑΚΕ καθηγητών για το άνοιγμα των σχολείων και εκτιμά ότι θα μπορούσαν να παραταθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων μία ή το πολύ δύο εβδομάδες

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «είναι οξύμωρο να κλείνουν τα σχολεία, σε προηγούμενη  φάση της πανδημίας, με 5.000 κρούσματα ημερησίως και να ανοίγουν τώρα με 50.000 κρούσματα», ενώ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει τη νόσηση του 50% +1 των μαθητών προκειμένου να κλείσει το τμήμα.

«Είναι μύθος ότι οι μαθητές είναι ασφαλέστεροι στα σχολεία. Μπορεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος να φορούν την προστατευτική μάσκα, που τους παρέχει προστασία, όμως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγάζουν υποχρεωτικά τη μάσκα, προκειμένου να φάνε το κολατσιό τους κατά παρέες» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «η υπουργός παιδείας ισχυρίστηκε ότι οι καθηγητές, που θα νοσήσουν, θα αντικαθίστανται από άλλους με την ευθύνη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί, γιατί στις περισσότερες ειδικότητες δεν υπάρχει πλεονάζον διδακτικό προσωπικό».

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται «θεωρούμε απαράδεκτη την τιμωρητική διάταξη, που προβλέπει την πραγματοποίηση τεσσάρων rapid test από τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς με δικά τους έξοδα».

Πηγη: Alfavita