Μεσσηνίας

«Αναγκαία η εύρυθμη λειτουργιά του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας».

Το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί την αεροπορική πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της χώρας. Θυμίζουμε ότι το 2022 οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Καλαμάτας άγγιξαν τους 350.000!
Μετά το τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη άνοιξε μια δημόσια συζήτηση για την ασφάλεια στις μεταφορές ενώ υπήρξαν και αναφορές για προβλήματα στην ασφάλεια πτήσεων κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Πιο συγκεκριμένα

Σε συνέντευξή του σε μεγάλο περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ), Κωνσταντίνος Κανδεράκης, ανέφερε ότι στην Καλαμάτα υπηρετούν 2 υπάλληλοι, σύντομα θα παραχωρηθεί ο αερολιμένας, ο ένας υπάλληλος συνταξιοδοτείται τέλος της επομένης χρονιάς, οπότε θα μείνει ο αερολιμένας με έναν υπάλληλο.
Σε δημοσίευμα μεγάλης τοπικής εφημερίδας διαβάζουμε ότι το 2016 ξεκίνησαν δειλά οι πρώτες πτήσεις από και προς το εξωτερικό και τότε το αεροδρόμιο Καλαμάτας είχε πάνω από 20 υπαλλήλους. Σήμερα υπηρετούν Δύο αερολιμενικοί, δύο ηλεκτρονικοί, δύο ηλεκτρολόγοι και δύο οδηγοί, με τον έναν να έχει ήδη φύγει με απόσπαση. Αυτό είναι όλο το προσωπικό του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας: επτά υπάλληλοι και μια η αερολιμενάρχης σύνολο οκτώ όλοι κι όλοι!

Πρόσφατα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε εκδήλωση, για την παρουσίαση της έρευνας που διενεργήθηκε από το προσωπικό του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης που λειτούργησε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και η έρευνα αυτή κατέγραψε συγκεκριμένα παράπονα επισκεπτών που διήλθαν από το αεροδρόμιο που τα περισσότερα αναφέρονται σε απλά και αυτονόητα θέματα.
Για θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία του Αεροδρομίου, ο Δήμος Καλαμάτας δεσμεύτηκε να συνεχίσει την παροχή υποστήριξης στην φροντίδα του πρασίνου, στην περαιτέρω ενίσχυση της καθαριότητας, καθώς και σε θέματα συντηρήσεων, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί από τις Υπηρεσίες του Αεροδρομίου.
Με βάση τα παραπάνω οφείλει η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου να συνδράμει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργιά του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας ενόψει μάλιστα της έναρξης της θερινής περιόδου όπου το αεροδρόμιο θα υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης
Πράσινη Πελοπόννησος

(Το παρόν κείμενο αποτελεί συνάμα και επερώτηση μας που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Πέμπτη 06-04-2023)

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies