ΕιδησούλεςΠολιτική

Ανακοίνωση για τις νέες αυξήσεις στις αμοιβές επιτρόπων και ευρωβουλευτών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν νέες αυξήσεις των αμοιβών και μάλιστα κατά χιλιάδες ευρώ, της Προέδρου της Κομισιόν, των λοιπών Επιτρόπων και των ευρωβουλευτών, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το υπέρογκο ύψος των αμοιβών τους είναι απαράδεκτο, συνιστά πρόκληση για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που βασανίζονται από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, με τους πενιχρούς μισθούς που τους έχει καταδικάσει η αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων.

Ο διαχρονικός ισχυρισμός των αστικών κομμάτων ότι οι παχυλές, προκλητικές, αμοιβές του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου απαιτούνται δήθεν για να μην πέφτει στον «πειρασμό» της δωροδοκίας από συμφέροντα, δεν χρειαζόταν τις αποκαλύψεις για την έκταση της σήψης στα όργανα της ΕΕ και στα κράτη μέλη της για να καταρριφθεί. Πολύ δε περισσότερο σήμερα προκαλεί αγανάκτηση.

 

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση των αμοιβών – «μισθών» και κάθε είδους «αποζημιώσεων», «επιδομάτων» και διαφόρων σχετικών προνομίων ευρωβουλευτών και Επιτρόπων, όπως μόλις πρόσφατα έκανε με την υπερψήφιση σχετικών τροπολογιών στην έκθεση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2023, στις 19 Οκτώβρη 2022, που απορρίφθηκαν βέβαια σύσσωμες από Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθερους και Πράσινους, όπως και από τους ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό!!

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση των θέσεων του ΚΚΕ, ότι η ένωση αυτή των μονοπωλίων αποτελεί προπύργιο των συμφερόντων του κεφαλαίου, σάπιο οικοδόμημα, βαθιά εχθρικό για τον εργαζόμενο λαό.

Σχετικές αναρτήσεις

Παράταση για την απλή χρήση αιγιαλού από τις τουριστικές επιχειρήσεις, ζητά ο Π. Μαντάς»

admin2020

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα.

admin2020

Περιοδεία υποψήφιων Ευρωβουλευτών

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies