Κορίνθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ανακοινώνουμε πέντε ακόμα υποψήφιους που θα στελεχώσουν την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και το ψηφοδέλτιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

1. ΔΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Παναγιώτη για την αποδοχή της πρόσκλησής μου συμπόρευσης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Ο Παναγιώτης γεννήθηκε το 1961 στο Χιλιομόδι Κορινθίας.
Είναι καθηγητής Μηχανολόγος Μηχανικός αυτοκινήτων στο ΕΠΑΛ Κορίνθου.
Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών και του Τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων και Μηχανολόγων, καθώς και πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών (ΣΕΛΕΤΕ) ΠΑΤΕΣ.
Από το 1987 υπηρετεί συνεχώς ως καθηγητής στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου.
Έχει διατελέσει Υποδιευθυντής του ΣΕΚ Λουτρακίου, Διευθυντής του ΕΠΑΣ Λουτρακίου, Διευθυντής του Ε.Κ. Λουτρακίου, ενώ για πολλά χρόνια ήταν αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΠΥΣΔΕ Ν. Κορινθίας.
Στην αυτοδιοίκηση είναι από το 2006 στο Δήμο Τενέας και το 2010 στο Δήμο Κορινθίων.
Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος του Δήμου Τενέας.
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων.
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορινθίων.
Πρόεδρος Δημοτικής επιτροπής παιδείας Δήμου Κορινθίων.
Μέλος Δημοτικής επιτροπής παιδείας Δήμου Κορινθίων έως και σήμερα.
Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Άγγελου Μανωλάκη.
Επίσης ήταν Γεν. Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Χιλιομοδίου.
Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χιλιομοδίου.
Αιρετό μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Χιλιομοδίου.
Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Κορινθίας.
Ο Παναγιώτης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Τενέας.

2. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ – Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου το Βασίλη που συμπορεύεται μαζί μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Ο Βασίλης Μπαλάφας είναι Τεχνολόγος Πληροφορικής & Δικτύων και Διεθνολόγος / Πολιτικός Επιστήμων.
Σπούδασε Τηλεπληροφορική και Διοίκηση στο ΑΤΕΙ Ηπείρου.
Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Επικοινωνίες Δεδομένων (MSc in Data Communications – U of Kingston) και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές, στην κατεύθυνση της Διακυβέρνησης (MA in International Relations and Policies – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με υποτροφία υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης). Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση (MA in Local and Regional Government and Development) από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε σύμπραξη με 4 Πανεπιστήμια της χώρας (Πελοποννήσου, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου Πειραιώς).
Από τον Ιούλιο του 2022 είναι διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον σχετικά με το ρόλο της Ενέργειας ως παράγοντα ισχύος στη Διεθνή Πολιτική.
Μιλά άριστα, επίσης, Αγγλικά και Γαλλικά.
Τον Ιούνιο του 2015 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων» το βιβλίο του με τίτλο «Ο Αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική». Πρόσφατα εκδόθηκαν 2 νέα βιβλία, ένα στη Νέα Υόρκη με θέμα την Ενεργειακή Ασφάλεια και ένα στην Αθήνα με θέμα την οργανωσιακή αλλαγή στο Δημόσιο Τομέα, στα οποία συμμετέχει με 2 δικά του κεφάλαια.
Είναι μέλος της ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), του ΕΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων) και του GPSG (Greek Politics Specialist Group of the UK’s Political Studies Association –PSA). Μελέτες, εισηγήσεις και επιστημονικά άρθρα του έχουν παρουσιαστεί και δημοσιευτεί σε συνέδρια και περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετέχει στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ ερευνητικά συνεργάζεται και με το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου στην Κύπρο, στον τομέα των τεχνολογιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είναι επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΚεΠις (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), επιπέδου Β’, και κάνει μαθήματα σχετικά με τα γνωστικά του αντικείμενα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα, στη Motor Oil Hellas, στον Ο.Τ.Ε. και αλλού.
Η ενασχόλησή του με τα δημόσια πράγματα ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια με διακρίσεις όπως η συμμετοχή του στη διοργάνωση «Euroscola» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απευθυνόταν σε μαθητές με άριστη επίδοση στο μάθημα της Έκθεση σχετικά με ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη δράση και διετέλεσε επί 3 θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών του Τμήματος στο οποίο φοίτησε. Με την επιστροφή του στην Κόρινθο ανέπτυξε έντονη δράση στα κοινά, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και είναι γνωστή μέσα από πλούσια αρθρογραφία και πλήθος δημοσίων παρεμβάσεων. Παρεμβάσεις, άρθρα, θέσεις και συνεντεύξεις του είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και στον έντυπο τύπο σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Διατηρεί την ιστοσελίδα balafas.gr και είναι ενεργός στα κυριότερα ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχεδόν από την αρχή εμφάνισής τους, όπου επίσης μπορεί να βρει κανείς πολλά στοιχεία από τις δράσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.
Έχει λάβει μέρος στις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Κορινθίων ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος άλλες δύο φορές, το 2014 και το 2019, ευρισκόμενος και τις δύο φορές στην πρώτη δεκάδα κατάταξης των σταυρών προτίμησης του συνδυασμού με τον οποίο συμμετείχε.
Είναι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης, μαθήτριας Γυμνασίου.
Η βασική του επιδίωξη είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ένα Δήμο με ανοιχτές διαδικασίες διακυβέρνησης, με συμμετοχικότητα, που θα νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών του, για τα σχολεία, για τα πάρκα και τις παιδικές χαρές, που θα ανοίγει ουσιαστικές ευκαιρίες εργασίας έτσι όπως οφείλει και όχι θεωρώντας ότι κάνει «εξυπηρετήσεις».
Να φύγουμε από το προσωποκεντρικό και «εγωκεντρικό» μοντέλο διοίκησης, από το ναρκισσισμό ανθρώπων που πιστεύουν ότι η προβολή του τόπου συμπίπτει με την προβολή του εαυτού τους.
Να υπερβούμε την αρρώστια της «εξουσιολαγνείας» και να διεκδικήσουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή εντός και εκτός Ελλάδας για να δημιουργήσουμε.
Να εφαρμόσουμε καλές και βέλτιστες πρακτικές από άλλους Δήμους και όχι εκείνα που βολεύουν τους τοπικούς ή τους φιλικούς εργολάβους.
Να δώσουμε συνολικά στο Δήμο Κορινθίων την ταυτότητα που του αξίζει, να εκμεταλλευτούμε τον θρησκευτικό τουρισμό και τα αξιοθέατα που διαθέτουμε, να μη χρειάζεται να ζητήσουμε «χάρη» για να κάνουμε τη δουλειά μας στο Δημαρχείο.
Να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο μοντέλο Διοίκησης στο Δήμο, μακριά από αρρωστημένες φεουδαρχικές αντιλήψεις ανθρώπων που θεωρούν το Δήμο κτήμα και τσιφλίκι τους χρησιμοποιώντας οχήματα, μέσα και πόρους ως ατομική τους περιουσία.
Ο Δήμος Κορινθίων χρειάζεται γνώση, δουλειά, εξωστρέφεια, εξειδίκευση.
Χρειάζεται πρώτα από όλα τους πολίτες του στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο.
Μαζί μπορούμε όλα αυτά να τα καταφέρουμε με χρονοδιάγραμμα και στοχοθεσία. Και θα τα καταφέρουμε.
Ο Βασίλης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Κορινθίων.

3. ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΟΥΛΑ (ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ) – Είναι τιμή για μένα και την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας της Γιούλας Δράκου.
Η Γιούλα είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Σκούρτη και μητέρα δύο παιδιών.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
Η μουσική, το θέατρο, τα βιβλία, το περπάτημα στην φύση, τα ζώα είναι λίγα από τα ενδιαφέροντα της.
Η ζωγραφική είναι η ζωή της!
Ο εθελοντισμός η επιλογή της! Χρόνια εθελοντικής δράσης στο αγροτικό ιατρείο, στο γυμνάσιο Χιλιομοδίου προσφέροντας τις καλλιτεχνικές της γνώσεις στα παιδιά και στο ΚΑΠΗ Τενέας.
Εμπνευστής, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος στο νέο γυναικείο σωματείο “ΤΕΝΕΑΤΙΣΣΕΣ”.
Επιθυμία της να προσφέρει στο Χιλιομόδι.
Η Γιούλα θα είναι υποψήφια σύμβουλος στο Τ.Σ. Χιλιομοδίου.

4. ΣΚΟΥΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω την υποψηφιότητα της Γεωργίας Σκούπα.
Η Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χιλιομόδι Κορινθίας.
Μετά από 5ετείς σπουδές στη Γραφιστική δούλεψε σε τοπικές εκτυπωτικές επιχειρήσεις, εφημερίδες και τέλος άνοιξε τη δική της επιχείρηση στην Κόρινθο, την όποια και διατήρησε για 20 χρόνια.
Ασχολείται με το Ερασιτεχνικό Θέατρο από το 2010.
Όλα αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει σκληρά στηρίζοντας το Δήμο Κορινθίων τόσο με την επιχειρηματική της δραστηριότητα όσο και με την προσφορά της στον πολιτισμό, κάνοντας το όνομα της Κορίνθου να ακούγεται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας.
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Οικονόμου και έχουν 2 παιδιά.
Η Γεωργία θα είναι υποψήφια σύμβουλος στο Τ.Σ. Χιλιομοδίου.

5. ΤΣΟΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ – Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη Μαρία για τη συμπόρευσή μας στις δημοτικές εκλογές.
Η Μαρία Τσονιώτη του Χρήστου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χιλιομόδι.
Φοίτησε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, αποκτώντας πτυχίο Κοινωνικού Λειτουργού και συνέχισε με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (Certificate & Diplomain Person-center Counseling από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας).
Εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός για 20 χρόνια τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Ροδίων), όσο και στο χώρο της αναπηρίας (Σωματείο για άτομα με κινητικές αναπηρίες), αναπτύσσοντας πλούσια συνδικαλιστική δράση με το Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ)
Από το 2016, ακολουθώντας έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής πιο κοντά στη φύση, με οικολογική συνείδηση, επέστρεψε στο Χιλιομόδι, και διατηρεί κατάστημα με Βιολογικά και Παραδοσιακά προϊόντα στο χωριό.
Η ενασχόληση με τα κοινά είναι στα βασικά της ενδιαφέροντα.
Μέλος της ομάδας εθελοντών του χωριού φροντίζουν τα αδέσποτα σε τοπικό επίπεδο, ενώ εδώ και 2 χρόνια είναι Αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αλληλέγγυοι Άνθρωποι Ζώα – ΑΛ.Α.ΖΩ. – Δήμου Κορινθίων».
Ιδρυτικό Μέλος και Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Γυναικών «ΤΕΝΕΑΤΙΣΣΕΣ» που ξεκίνησε πρόσφατα τη δράση του στο Χιλιομόδι με Πολιτιστικό, Κοινωνικό και Εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Συμμετέχει πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές και πιστεύει πως αξίζουμε, εμείς και τα παιδιά μας, να ζούμε σε μια κοινωνία με σεβασμό προς κάθε έμβιο όν, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ζούμε αρμονικά και να εξελισσόμαστε.
Η Μαρία θα είναι υποψήφια σύμβουλος στο Τ.Σ. Χιλιομοδίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies