Μεσσηνίας

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου με σχετική απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η ανασυγκρότηση έγινε λόγω της λήξης της θητείας του προηγούμενου σώματος.

Οπως ανέφερε, στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τόσο ο ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία, όσο και ο ΓΟΕΒ Αργολίδας, εξακολουθούν να έχουν πολλά προβλήματα -“παρά τις προσπάθειες που γίνονται και στους δύο ΓΟΕΒ, τα χρέη και τους ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ”, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε πως στην Περιφέρεια δεν επιτρέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να συνδράμει για την εξόφληση των οφειλών των δύο ΓΟΕΒ, τονίζοντας ότι η όποια τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μόνη λύση, όπως κατ’ επανάληψη έχει προτείνει, είναι η διασύνδεση των καλλιεργειών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προκειμένου να απομειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος στον πρωτογενή τομέα.

Οπως είπε ο περιφερειάρχης, η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου αποτελεί επί της ουσίας γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατά τα άλλα όμως -όπως επισήμανε ο Π. Νίκας- δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ως προς την τακτοποίηση θεμάτων σχετικών με υποδομές και χρέη των ΓΟΕΒ.

Την απόφαση με την ανασυγκρότηση του ΓΟΕΒ Παμίσου μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ 9ΓΥΟΟΡ1Φ-ΕΡΜ

Σχετικές αναρτήσεις

«Φορολογικά, Εργασιακά Θέματα και Επιδοτούμενα Προγράμματα» που πραγματοποιήθηκε στο Μελιγαλά.

admin2020

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ερχόμενη FOOD EXPO 2024

admin2020

ΔΡΑΣΗ ΣΕ 4 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «Διάλογος και δράση απέναντι στις πυρκαγιές

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies