Απονομή ειδικής υποτροφίας σε μαθητή ρομά από τον Δήμο Μεσσήνης – «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» Βίντεο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εκδήλωση – αφιέρωμα στον «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης» που υλοποίησε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης με μαθητές της Α΄ τάξης και μαθητές τμήματος Ένταξης της Β΄ τάξης σε συνεργασία με το ίδρυμα Λαμπράκη, στοχεύοντας να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνία, να καλλιεργήσουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και να γίνουν οι ενήλικες ενεργοί πολίτες που χρειάζεται η κοινωνία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Π Μαντας και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης. Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης Ελισάβετ Σταθοπούλου παρουσίασε τις δράσεις του σχολείου «Ενεργώ ως Πολίτης» και «Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας». Στη συνέχεια παρουσίασε το βιβλίο «Μαζί στο σχολείο και την κοινωνία – Ένταξη των ρομά στην ελληνική εκπαίδευση» που δημιουργήθηκε από το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου με στόχο την ανάδειξη καλών πρακτικών για το τμήμα ΖΕΠ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε απαγγελία ποιημάτων και μουσική από μαθητές του 1ου Γυμνασίου και απονομή ειδικής υποτροφίας από τον Δήμο Μεσσήνης.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης.

Η Eidisoules.gr Μετέδωσαν την εκδήλωση ζωντανά μέσα από τη σελίδα μας του Facebook δείτε το Βίντεο