ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αστρονομικές αυξήσεις στο ρεύμα

Όλο και περισσότερο κουτσουρεύουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, οι οποίες σημειώνονται σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην Ουκρανία ευνοούν νέα ενεργειακά πρότζεκτς που αποδίδουν τεράστια κέρδη στους ομίλους.

Οι τιμές χονδρικής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας βρίσκονται σταθερά πάνω από τα 200 ευρώ, ενώ σήμερα έφτασαν τα 243 ευρώ/Mwh, δείχνοντας ότι πλέον το πανάκριβο ρεύμα – είδος πολυτελείας για λίγους αποτελεί μια παγιωμένη κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο και οι πάροχοι ηλεκτρισμού προχωρούν σε διαρκείς ανατιμήσεις, ακόμη και των υποτιθέμενων «ασφαλών προγραμμάτων» που πρόσφεραν στους καταναλωτές. Τελευταίο παράδειγμα η ΔΕΗ, η οποία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τα σταθερά τιμολόγια, αυξάνοντας τα αυτή τη φορά κατά 36%!

Η αύξηση αφορά τους νέους πελάτες στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter. Πρόκειται για τις συμβάσεις που δεν περιλαμβάνουν τη λεγόμενη «ρήτρα αναπροσαρμογής», τις οποίες έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα ένας σχετικά σημαντικός αριθμός πελατών της ΔΕΗ (περί τις 500 χιλιάδες), ώστε να αποφεύγουν τις απότομες αυξήσεις της ρήτρας. Ετσι, η τιμή της κιλοβατώρας στο myHomeOnline «σκαρφαλώνει» από το 0,17 ευρώ στο 0,229. Η τιμή για όσους πελάτες έχουν νυχτερινό μετρητή αυξάνεται από 0,13 ευρώ/kwh σε 0,176 ευρώ/kwh.

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2023

admin2020

Νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25% τον Μάιο, προεξοφλούν οι αγορές…

tiresias tiresias

Με άνω των 500 εκατ. ευρώ ενισχύθηκαν 2,9 εκατ. δικαιούχοι του Market Pass…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies