ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Βιβή Τζέκου: Το δημοτικό σχολείο Αλμυρής πρέπει να αναβαθμιστεί όπως ζητούν οι γονείς

Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Αλμυρής (18/4/21) καταδικάστηκε το νέο ΦΕΚ που προβλέπει τη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά. Ο Σύλλογος αποφάσισε να κοινοποιήσει την απόφασή του στους αρμόδιους φορείς και να κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση του να αποτραπεί η μετατροπή του δημοτικού της Αλμυρής σε πειραματικό με τους όρους που προβλέπονται από το ΦΕΚ.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει απερίφραστα τον αγώνα των γονέων και των εκπαιδευτικών ενάντια στην εφαρμογή του ΦΕΚ. Είναι υποκρισία το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που τα σχολεία της Κορινθίας στενάζουν από τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση στο όνομα της «αριστείας» προσπαθεί να περάσει από την πίσω πόρτα μια σειρά αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

 

Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: Η επιλογή μαθητών με κλήρωση, η κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση που περνάει «στα μουλωχτά», οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν αναρμόδιοι φορείς εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, η εξάρτηση των σχολείων από χορηγίες και δωρεές, είναι μόνο κάποια από τα σημεία τα οποία ενισχύουν τη διαφοροποίηση και κάνουν «λάστιχο» το διδακτικό πρόγραμμα.

 

Όλα τα σχολεία της περιοχής πρέπει να αναβαθμιστούν, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό.Να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και τα υγειονομικά μέτρα για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά σε περίοδο πανδημίας.

 

Ο στόχος του σχολείου είναι να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία.Να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες χωρίς η λαϊκή οικογένεια να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο ενιαίο 12χρονο σχολείο!

 

Στηρίζουμε τον αγώνα γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις!

Σχετικές αναρτήσεις

Αποκριάτικα Δρώμενα στην Αρχαία Κόρινθο όπως παλιά

admin2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τα σωματεία εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies