Μεσσηνίας

Γενέθλιοι εορτασμοί εκατονταετίας για την Μαρία (Καλογεροπούλου) Κάλλας  2 Δεκεμβρίου 1923 – 2 Δεκεμβρίου 2023

Σας καλούμε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:30 μμ στην είσοδο του Νεοχωρίου Ιθώμης, που είναι εγγύς της κωμοπόλεως του Μελιγαλά, για να παρευρεθείτε στα αποκαλυπτήρια παραστατικου ολοσωμου αγάλματος και άλλων έργων γλυπτικής αφιερωμένα στην ανεξίτηλη μουσική και πολιτιστική μνήμη που άφησε το πέρασμα της λαμπερής αυτής παγκόσμιας προσωπικότητας.
 
Ο επετειακός αυτός παγκόσμιος εορτασμός, που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του υπουργείου πολιτισμού της χώρας μας, συνοδεύεται εφέτος με αφιερώματα μουσικά και καλλιτεχνικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.
 
Ο Δήμος Οιχαλίας τιμώντας αυτή την επέτειο διοργάνωσε εφέτος όλο το καλοκαίρι ξεκινώντας από τον Ιούνιο ένα ανοιχτό εργαστήρι γλυπτικής προς τιμήν της που ολοκληρώνεται τώρα με τα αποκαλυπτήρια θαυμάσιων έργων γλυπτικής μιας πολυμελούς ομάδας συμμετεχόντων καλλιτεχνών υπό το συντονισμό του κ Ιωάννη Γκούζου και κ Γιώργου Βραχνού.
 
Υπάρχει η φιλοδοξία η δράση αυτή να επαναλαμβάνετε κατά τακτά ετήσια χρονικά διαστήματα στο χώρο του Νεοχωρίου με προσέλκυση διεθνών καλλιτεχνών με σκοπό τα έργα που θα δημιουργούνται να παραμένουν μόνιμα εκεί , ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό πάρκο γλυπτικής προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας στον ευρύτερο χώρο αυτό της πατρογονικής της καταγωγής, όπου και τελεί υπό ανέγερση και το σχετικό μουσείο.
 
Οι προσπάθειες αυτές σηματοδοτούν και τους μοναδικούς αξιοθαύμαστους πολιτιστικούς καρπούς που ανέδειξαν οι αρχέγονες ρίζες του τόπου αυτού μέσα από τις προσωπικές πορείες μετανάστευσης οικογενειών που βρέθηκαν σε ξένες χώρες και πυρακτωθήκαν μέσα από τεράστιες προσωπικές δυσκολίες και συνθήκες επιβίωσης σε μη γνώριμα μέρη και πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, όπως συμπορεύτηκαν με τις ιστορικές και τις προσωπικές συγκυρίες που τους παρουσιάστηκαν στο διάβα τους.
 
Η παρουσία σας θα τιμήσει την μοναδική αυτή μουσική προσωπικότητα και συντοπίτισσα μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη

admin2020

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

admin2020

Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies