ΚορίνθουΠολιτική

Γεωργιάδης και Δήμας στις εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ.

Επίσκεψη στον χώρο όπου θα δημιουργηθεί η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας, πραγματοποίησε σήμερα, στις παλιές εγκαταστάσεις της «ΧΡΩΠΕΙ», επί της οδού Πειραιώς ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, προέβη σε συνολική ενημέρωση για την πρόοδο του έργου και την β’ φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού (ΣΔΙΤ), που ξεκίνησε και επίσημα την προηγούμενη Παρασκευή, με τον ανταγωνιστικό διάλογο να διεξάγεται τους επόμενους μήνες.

Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. €, χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο αφού το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας. Με την υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας, θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα.

Υπενθυμίζεται, πως η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας που δημιουργείται στην Ελλάδα θα είναι ένας φυσικός χώρος όπου ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) εταιρειών και βιομηχανιών θα δημιουργούν επιχειρηματικές συνέργειες παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το Κέντρο αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν:

• Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βουλευτής Πειραιά
• Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής
• Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά
• Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας
• Νικόλαος Μανωλάκος, Βουλευτής Πειραιά, Νέα Δημοκρατία
• Νόνη Δούνια, Βουλευτής Πειραιά, Νέα Δημοκρατία
• Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Βουλευτής Πειραιά, Νέα Δημοκρατία
• Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Πειραιά, ΣΥΡΙΖΑ
• Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς (ΕΒΕΠ).
• Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, Πρόεδρος Γ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.

Ακολουθούν δηλώσεις:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως:

«Μία από τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα. Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων δούλεψε μεθοδικά. Έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στο παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά κι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση με την επιλογή του αναδόχου του έργου. Προχωρούμε με μεγάλη ταχύτητα. Σήμερα δείξαμε και αναπτύξαμε στους συναδέλφους βουλευτές του Πειραιά, όλων των κομμάτων, την πρόοδο του έργου και τα σχέδιά μας για τη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, εδώ που θα δημιουργηθεί η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα. Πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησε η β’ φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπολογίζουμε πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 θα έχει προκύψει ο ανάδοχος. Ευελπιστούμε πως με την λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας, η Ελλάδα θα αποκτήσει την δική της φυσική έδρα στην έρευνα και καινοτομία και οι νέοι επιστήμονες και ταλαντούχοι επιχειρηματίες θα μπορούν να πρωταγωνιστούν σε υπερεθνική κλίμακα από την χώρα μας, εντός της Πολιτείας Καινοτομίας.»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Είναι μία σημαντική μέρα σήμερα. Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Δήμα για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας. Η Περιφέρεια θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη υλοποίηση του καθώς αναμένεται να συμβάλλει, τόσο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, όσο και στη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας. Μέσα από την καινοτομία θα προκύψουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας η οποία μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην προσπάθεια να παραμείνουν οι νέοι στην πατρίδα μας.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης επεσήμανε πως:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της κυβέρνησης, για τη δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στα παλιά εργοστάσια της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση ύψους 100.000.000 ευρώ, η οποία δημιουργεί 2.500 θέσεις εργασίας, αναβαθμίζει την γύρω περιοχή και έχει πολλά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη μας, αλλά και την Αττική ευρύτερα στο μέλλον. Ως Δήμος Πειραιά ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το καινοτόμο αυτό έργο με την απαλλοτρίωση των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ στον πίσω ακριβώς χώρο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό «πλέγμα» ανάπτυξης για την πόλη μας. Σκοπός μας είναι να διασύνδεσουμε την Πολιτεία Καινοτομίας με τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιούμε ως Δήμος με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όπως είναι το «Blue Lab», το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Νεοφυών Επιχειρήσεων κ.α. Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι το έργο «τρέχει» με γρήγορες ταχύτητες καθώς είναι πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί το 2025. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που ο Πειραιάς αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη δυναμική και βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Αυτή είναι η στόχευση μας ως Δημοτική Αρχή: ένας Πειραιάς με ανάπτυξη, με ευημερία, με νέες θέσεις εργασίας, με πρόοδο.»

Σχετικές αναρτήσεις

Στο σημείο της αναζωπύρωσης στη Νεμέα ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Σειρά συναντήσεων του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με Δημάρχους για έργα ΟΧΕ και ΒΑΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies