Πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ  

Την ανάγκη Συμπληρωματικών  Μέτρων  Στήριξης Φυσικών Προσώπων, καθώς και την Προστασία της Πρώτης Κατοικίας από τους πλειστηριασμούς φέρνουν με Ερώτησή προς το αρμόδιο Υπουργείο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

 

Σύμφωνα με την Ερώτηση, τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του ιού, έχουν οδηγήσει στην περιστολή της οικονομικής δραστηριότητας και τον εκμηδενισμό σχεδόν της ροής του χρήματος στον τομέα παροχής υπηρεσιών και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ενώ οι πάγιες υποχρεώσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους πολίτες.

 

Επισημαίνουν ότι τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν δεν είναι ικανά να θωρακίσουν επαρκώς την κοινωνία εν μέσω της παρούσας κρίσης, αλλά και μετά τη λήξη της.

 

Παράλληλα, τονίζουν ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να εξασφαλιστεί η προστασία της Πρώτης Κατοικίας, αφού το καθεστώς προστασίας της τερματίζεται τον Απρίλιο.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι βουλευτές προτείνουν μεταξύ άλλων:

 

Να ανασταλούν για έξι μήνες οι πλειστηριασμοί της Πρώτης Κατοικίας για το σύνολο των φυσικών προσώπων. Το καθεστώς προστασίας της Πρώτης Κατοικίας να επεκταθεί, τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2021, ενώ, ταυτόχρονα, να συζητηθεί και να διαμορφωθεί νέο καθεστώς προστασίας.

 

Ζητούν, τέλος, από τον αρμόδιο Υπουργό να διευρύνει τα μέτρα στήριξης όλων των κλάδων της οικονομίας και να διασφαλίσει την προστασία της Πρώτης Κατοικίας όλων των φυσικών προσώπων, ως πρόσθετα συμπληρωματικά μέτρα στο πακέτο μέτρων που ήδη εξαγγέλθηκε.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αποστολή του ΟΟΣΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου | Δημήτρης Πτωχός: «Διαμόρφωση στρατηγικής που ενισχύει την Περιφερειακή ανάπτυξη και ελκυστικότητα»

admin2020

28η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

admin2020

Νεος Προεδρος στη ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies