Μεσσηνίας

« Δάνεια με Εγγύηση του Δημοσίου (πρώην ΤΕΜΠΜΕ)»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε το αίτημα μας για λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία το υπόλοιπο των δανείων που έχουν δοθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) και δεν εξυπηρετούνται, θα μεταφερθούν στην ΑΑΔΕ.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, και μάλιστα έπειτα από μια μακρόχρονη περίοδο οικονομικής κρίσης, η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλές ακόμη επιχειρήσεις διότι, τα χρέη αυτά θα αντιμετωπίζονται πλέον ως χρέη προς το δημόσιο, με συνέπεια να προχωρήσει η διαδικασία κατασχέσεων, τόσο των ακινήτων όσο και των καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων. Επίσης θα χαθούν οι όποιες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί οι δανειολήπτες με την εφορία (120 δόσεις).

Στις συνθήκες τις οποίες βιώνουμε, η κυβέρνηση προσπαθεί με μέτρα στήριξης να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά θεωρούμε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή τέτοιες αποφάσεις οδηγούν σε αδιέξοδο αρκετούς επαγγελματίες.

Παρακαλούμε όπως ενσκήψετε στο εν λόγω πρόβλημα και στην αναστολή της απόφασης αυτής για μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία τουλάχιστον έως τις 30/06/2021, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να ορθοποδήσουν από την κρίση και να είναι συνεπείς προς τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Ξυγκώρος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Σχετικές αναρτήσεις

Παράσταση νίκης από τον κόσμο στην προεκλογική ομιλία της Δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου στο Διαβολίτσι

admin2020

Ενθουσιώδες το κοινό στην ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου στην Ανδρούσα

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο ώστε όλοι να μπορούμε να εργαζόμαστε από εδώ, με νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, να μπορέσουμε να επενδύσουμε πάλι τα όνειρά μας στην Πελοπόννησο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies