Κορίνθου

Δέκα έργα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία εντάχθηκαν: «Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς(αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)

Δέκα έργα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία,συνολικού προϋπολογισμού 11.491.732 ευρώ,εντάχθηκαν με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου,στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς(αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)», ενώ σύντομα ακολουθεί –
όπως τόνισε ο περιφερειάρχης – και το έργο του Μουσείου Χώρας.
Τα έργα που εντάχθηκαν όσο αφορά στο νομό Κορινθία είναι τα εξής:

1. «Στερέωση – αποκατάσταση και ανάδειξη τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους στα Ισθμια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας», συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.
Το Εξαμίλιο Τείχος, γνωστό και ως Ιουστινιάνειο,αποτελεί το κυριότερο αμυντικό έργο της βυζαντινής περιόδουπου προστάτευε την Πελοπόννησο από τις από βορρά επιδρομές.
Στο πλαίσιο του έργου θα στερεωθεί, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί τμήμα του τείχους 155 μέτρων και 3 πύργων στα Ισθμια ώστε να καταστεί επισκέψιμο και αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό.

2. «Στερέωση και αποκατάσταση νότιας πτέρυγας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Μονής Προφήτου ΗλιούΖάχολης, Δήμου Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου, Π.Ε. Κορινθίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.688.880 ευρώ, με δικαιούχο
την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αποκατάσταση της νότιας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών και περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης και στερέωσης των τοιχοποιιών και μορφολογικής αποκατάστασης των πτερύγων κελιών,με σκοπό την απόδοση της αρχικής λειτουργικής μορφής και οργάνωσής τους,προκειμένου να φιλοξενήσουν με ασφάλεια την συνοδεία των μοναχών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. ` και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα δήλωσαν χαρακτηριστικά πως είναι μεγάλη επιτυχία η ένταξη των δέκα έργων πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – των περίπου 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικές αναρτήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝ», ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies