Μεσσηνίας

Δήλωση Αλέξη Χαρίτση: «Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια – 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκαν την Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Δήλωση Αλέξη Χαρίτση, Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων και βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια – 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκαν την Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια.
40 μόλις μέρες πριν λήξει η θητεία της, η κυβέρνηση θυμήθηκε την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τον ρόλο που θα μπορούσε να επιτελέσει για την στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη διεύρυνση της χρηματοδότησης σε περισσότερες επιχειρήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία από το 2019 έβαλε στον πάγο την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Την άφησε αναξιοποίητη. Όπως αναξιοποίητο παραμένει και το εργαλείο των μικροπιστώσεων που δημιουργήσαμε για να έχουν επιτέλους δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους οι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ΕΕ, όπως το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equifund) με σκοπό η Αναπτυξιακή Τράπεζα να τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δράσεων της. Ούτε αυτό έγινε.
Σε όσες προεκλογικές φιέστες και αν συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εμποδίζει τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμη και δίκαιη κατεύθυνση.
Αντί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια, σκιαμαχεί με τις τράπεζες και κρατάει τα κονδύλια του Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της.
Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα.

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies