Κορίνθου

Δήμος Σικυωνίων: Νέες αναρριχητικές διαδρομές σε Φρύγανη, Κεφαλάρι και Δροσοπηγή

Ένας μεγάλος αριθμός από νέες διαδρομές στο βράχο της Φρύγανης, στο Πεδίο του Μύλου (Κεφαλάρι) και στη Δροσοπηγή πρόκειται να διανοιχθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, συμπληρώνοντας τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες προσελκύουν πλήθος αναρριχητών και φυσιολατρών από όλον τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, υπογράφηκε από το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, η σύμβαση για τη διάνοιξη νέων αναρριχητικών διαδρομών στην περιοχή της Στυμφαλίας. Η σύμβαση προβλέπει την οριοθέτηση και διάνοιξη 44 νέων αναρριχητικών διαδρομών από τον έμπειρο αναρριχητή Άρη Θεοδωρόπουλο, γνωστό στο πανελλήνιο για τις δράσεις του και τις ικανότητές του.
Ο έμπειρος αναρριχητής θα προβεί στον έλεγχο και την επιλογή των βράχων για τη διάνοιξη των νέων διαδρομών, ενώ θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των βράχων από σαθρά κομμάτια και βλάστηση και οι διαδρομές θα ασφαλιστούν.
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα εμπλουτιστούν σημαντικά οι διαδρομές στο βράχο της Φρύγανης και στο πεδίο του Μύλου, ενώ παράλληλα θα δοθεί σε χρήση ένα ολοκαίνουργιο αναρριχητικό πεδίο με 20 διαδρομές στη Δροσοπηγή.
Το έργο θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει τις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Στυμφαλία και ευρύτερα στο δήμο Σικυωνίων, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του.

Στη συνημμένη φωτογραφία, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, με τον αναρριχητή Άρη Θεοδωρόπουλο και τον αντιδήμαρχο Σικυωνίων Κώστα Σαρχάνη.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή μετάβαση»

admin2020

Τρίτη 28/5 στις 10:30 Συνάντηση του Αν. Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

admin2020

Περιφερειακή Επιτροπή | Χρ. Λαμπρόπουλος: «Ομόφωνες αποφάσεις σε έργα Πολιτικής Προστασίας και ελέγχων»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies