Δείτε το αναλυτικά πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις 2021

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις, που περιλαμβάνει διαδρομές τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Κεντρική Ελλάδα.

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει ύστερα από 8 χρόνια ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Ο φημισμένος αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου και θα έχει έδρα στη Λαμία.

 

Τα «θηρία» του WRC θα επισκεφτούν αρχικά την Πελοπόννησο και στη συνέχεια την Κεντρική Ελλάδα, με τη διαδρομή του αγώνα να περιλαμβάνει σχεδόν 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα και να διατηρεί το σκληρό και απαιτητικό για αυτοκίνητα και πληρώματα χαρακτήρα του, που το έκαναν τις προηγούμενες δεκαετίες, διάσημο παγκοσμίως.

Η επίσημη -και πανηγυρική- εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως προστάζει η παράδοση και αρμόζει στον αγώνα, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:45. Πριν από αυτό θα έχει γίνει το shakedown.

Αμέσως μετά από την εκκίνηση, που θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, για μια ειδική μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου, η οποία θα ονομάζεται «Cosmote 5G Athens Stage», η διαδρομή θα περνά εμπρός από τη Βουλή και θα κάνει τον κύκλο της Πλατείας Συντάγματος.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εξέλιξη, αφού αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Ράλλυ Ακρόπολις, φιλοξενεί υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της ειδικής, τα αγωνιστικά θα εισέρχονται σε χώρο parc ferme, επίσης στην Πλατεία Συντάγματος.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου, το πρώτο αυτοκίνητο θα φύγει από το Parc Fermé στις 9.00 και θα μπει στην Ε.Δ. «Άγιοι Θεόδωροι 1», μήκους 17,54 χλμ. στις 10.18. Θα ακολουθήσει το «Λουτράκι» με μήκος 19,40 χλμ. στις 11.11 και εν συνεχεία θα υπάρξει Tyre Fitting Zone στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.

 

Στις 13.14 το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στους «Αγίους Θεοδώρους 2» των 17,54 χλμ. για την πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους, ενώ θα ακολουθήσουν στις 15.47 η «Θήβα» των 23,27 χλμ. και στις 17.40 η «Ελάτεια» των 11,65 χλμ. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται στο Service Park της Λαμίας στις 19.40.

2 η ειδική Άγιοι Θεόδωροι

3η ειδική Λουτράκι

5η ειδική Θήβα

6η ειδική Ελάτεια

Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ημέρας, μετά από τις ειδικές διαδρομές Θήβα και Ελάτεια, θα βρει τα πληρώματα στη Λαμία, η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για ακόμη δύο ημέρες, με φημισμένες ειδικές διαδρομές όπως Παύλιανη, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι, Πύργος και βέβαια, Ταρζάν, που θα αποτελέσει την Power Stage του Ράλλυ Ακρόπολις.

Ειδικές 1ης ημέρας στην Λαμία

Ειδικές 2ης ημέρας στην Λαμία

Το Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει συνολικά 11 διαφορετικές ειδικές διαδρομές, γεγονός σημαντικό αφού η επανάληψη διαδρομών έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Το «Ράλι των θεών», όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηριστεί το Ράλι Ακρόπολις, έμεινε πολύ καιρό μακριά από τη θέση που του αξίζει στο προσκήνιο των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου και φέτος ήρθε η ώρα με την βοήθεια όλων μας να την ξαναδιεκδικήσει.