Λακωνίας

ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Θεωρούμε άκρως αντιδεοντολογική και συνεπώς απαράδεκτη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου,με τις ψήφους των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη, να ορίσει δικηγόρο με την εντολή μάλιστα να αντιπαρατεθεί στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Ευρώτα και οι φορείς της περιοχής για να ακυρωθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσιασε περιοχή Naturaτου Δήμου Ευρώτα!!! .
Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο απαράδεκτη διότι γνωρίζουν καλά και ο κ. Νίκας και ο κ. Τατούλης ότι μία από τις «κόκκινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ως γνωστόν έχει απορρίψει τη χρηματοδότηση του έργου ΣΔΙΤ είναι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσιακαι πάνω από όλα να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ !!!σε περιοχή Naturaκαι μάλιστα πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα της μισής Λακωνίας .Το να επιμένει και η νέα περιφερειακή αρχή στη χωροθέτηση ιδιαίτερα του ΧΥΤΥ είναι και ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο.Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς του Δήμου Ευρώτα έχουν προσφύγει διότι είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι .Μία αστοχία θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή θα καταστρέψει τη ζωή στη μισή Λακωνία.
Καλούμε για μια ακόμη φορά την Περιφερειακή Αρχή να δώσει εντολή στο δικηγόρο να μην εναντιωθεί στη προσφυγή του Δήμου Ευρώτα .Και επιτέλους να ακυρώσει τη σύμβαση ΣΔΙΤ και μαζί με τους Δήμους να προχωρήσουμε σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβάσεις για σημαντικά έργα προϋπολογισμού 463.000,00 ευρώ στην Π.Ε. Λακωνίας

admin2020

Μέχρι τέλος Μαΐου η προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies