ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Νέα μείωση δημοτικών τελών αποφάσισε η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών αποφασίστηκε μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων στη συνεδρίαση της 25ης Γενάρη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

 

Συγκεκριμένα, ο οικιακός συντελεστής από 1,08 ευρώ/τ.μ. μειώνεται στο 1,00 ευρώ/τ.μ. και ο επαγγελματικός συντελεστής από 3,06 ευρώ/τ.μ. στα 2,90 ευρώ/τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρέλαβε το 2014, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, τον οικιακό συντελεστή στο 1,95 ευρώ/τ.μ. και τον επαγγελματικό συντελεστή στο 3,60 ευρώ/τ.μ.

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, στην εισήγησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

«Γνωρίζουμε την κρισιμότητα των οικονομικών του δήμου, όμως γνωρίζουμε ότι και τα οικονομικά του λαού που εκπροσωπούμε, όπως και των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, είναι στην ίδια κρίσιμη και απελπιστική κατάσταση, λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών της κάθε κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, επιλέγουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τις πρωτόγνωρες αυτές μειώσεις των τελών που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για τον πατραϊκό λαό, αλλά και να εισηγηθούμε τις νέες μειώσεις που προτείνουμε.

 

Παράλληλα, διεκδικούμε την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, με ταυτόχρονη χρηματοδότηση των αντίστοιχων Υπηρεσιών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, χωρίς επενδυτικό τοπίο για επιχειρηματικούς ομίλους, διότι τις Υπηρεσίες αυτές, που πληρώνονται μέσω των υπόψη τελών, ο πατραϊκός λαός τις έχει προπληρώσει, μέσω της ληστρικής φορολόγησής του, από τον κάθε είδους φόρο και χαράτσι που του έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κλπ.

 

Διεκδικούμε την επιστροφή στους δήμους των παρακρατηθέντων πόρων, που προορίζονται για τη λειτουργία τους από την κείμενη νομοθεσία και παρακρατούνται από τους μνημονιακούς νόμους, όπως και την πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, όλων των Υπηρεσιών των δήμων, καθώς και προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Μέσα στις συμπληγάδες της ανταποδοτικότητας, που θέλουν την κρίσιμη εξάρτηση των Υπηρεσιών απ’ τα τέλη, μέσα στην υποχρηματοδότηση του δήμου απ’ το κράτος, συνεχίζουμε με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και με πείσμα διεκδικούμε τα κονδύλια που απαιτούνται, διότι είναι υποχρέωση του κράτους και όχι των δήμων και των δημοτών, όπως και αναλυτικά εκθέσαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου»

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον

admin2020

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

admin2020

Καθοριστική πρωτοβουλία Αυγενάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που βάζει τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies