Μεσσηνίας

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας καλλιεργούσαν φυτεία κάνναβης με -3.127- δενδρύλλια, που είχε εντοπισθεί το περασμένο έτος, στη Μεσσηνία

Για την υπόθεση αυτή ταχτοποιήθηκαν τρία άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Υπολογίζεται πως από τη φυτεία τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση θα έφταναν τα -5.000.000- ευρώ

Σε συνέχεια του από 5.8.2022 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία και την κατάσχεση συνολικά -3.127- δενδρυλλίων κάνναβης, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των καλλιεργητών της.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Γραφεία Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, διακριβώθηκε ότι -3- αλλοδαποί, ηλικίας 37, 42 και 43 ετών, αντίστοιχα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 43χρονος.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα ως επικεφαλής πολυμελούς συνεργείου που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια ελαιοπεριβόλων μεγάλων εκτάσεων, στο πλαίσιο της οργάνωσης, συγκρότησε ομάδα για την καλλιέργεια της φυτείας κάνναβης, παρέχοντας στα μέλη εξοπλισμό, κατάλυμα, μεταφορικά μέσα, συνδέσεις και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και καθεστώς νόμιμης διαμονής.

Ο 43χρονος στρατολόγησε τον 42χρονο και τον 37χρονο, όπου ο 42χρονος ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, ενώ ο 37χρονος, όπως προέκυψε, είχε τον ρόλο της καταγραφής των καθημερινών καλλιεργητικών πράξεων στον χώρο της φυτείας.

Τέλος, υπολογίζεται πως από τη φυτεία τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση θα έφταναν τα -5.000.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών των 3.127- δενδρύλλια κάνναβης

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα

admin2020

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies