ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΜεσσηνίας

Διεθνής Αναγνώριση Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

  Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πέτυχε μια σημαντική αναγνώριση από τον διεθνή οργανισμό Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών ACCA.
  Ειδικότερα μετά από αξιολόγηση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το οποίο εδρεύει στην Καλαμάτα, εξασφάλισε την πιστοποίηση του οργανισμού ACCA και παράλληλα τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ACCA Accelerate.
  Ο οργανισμός ACCA είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και συνάμα ο πιο προοδευτικός επαγγελματικός λογιστικός φορέας στον κόσμο.
  Ο ACCA πρεσβεύει ότι η λογιστική είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ευημερία των οικονομιών, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργάζεται σε όλο τον κόσμο για να οικοδομήσει το επάγγελμα του λογιστή και να κάνει την κοινωνία πιο δίκαιη και πιο διαφανή. Διαθέτει περισσότερα από 241.000 πλήρως καταρτισμένα μέλη και 542.000 μελλοντικά μέλη παγκοσμίως.
  Με την επίτευξη της πιστοποίησης, οι μελλοντικοί απόφοιτοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αποκτούν ένα σημαντικό εφόδιο για το βιογραφικό τους και ένα σημαντικό πλεονέκτημα συγκριτικά με τους αποφοίτους άλλων σχολών στην εύρεση εργασίας.
  Ειδικότερα μέσω συγκεκριμένων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών λαμβάνουν 7 απαλλαγές σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου που προσφέρει ο οργανισμός.
  Παράλληλα, λαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις για την λήψη και των υπολοίπων θεματικών ενοτήτων του οργανισμού, αποκτούν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του οργανισμού, ενώ παράλληλα μπορούν να αναζητήσουν εργασία μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο του οργανισμού, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη επιθυμούν.

  Για την επισφράγιση της αναγνώρισης και της περαιτέρω συνεργασίας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με τον οργανισμό ACCA, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, τη Δευτέρα 31/10/2022 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο Καλαμάτας.
  Ειδικότερα, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, το Τμήμα πραγματοποίησε εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών και το καλωσόρισμα όλων των φοιτητών του. Τους φοιτητές του Τμήματος καλωσόρισαν με ομιλίες τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κος Κατσής Αθανάσιος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης, κος Μαυρέας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Τμήματος, κος Σπηλιόπουλος Οδυσσέας και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κος Βασιλόπουλος Αθανάσιος. Παράλληλα απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του 11 ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κος Μαρινόπουλος Ιωάννης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κος Στούπας Σταύρος, η επικεφαλής εκπαίδευσης του ΣΟΕΛ, κα Λέκκα Δέσποινα και η επικεφαλής ακαδημαϊκών σχέσεων Αμερικής και Ευρώπης του διεθνούς οργανισμού ACCA, κα Jelena Green.
  Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι φοιτητές του Τμήματος με την πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών και την ένταξη του Τμήματος στο πρόγραμμα ACCA Accelerate.
  Στο περιθώριο της εκδήλωσης η επικεφαλής ακαδημαϊκών σχέσεων Αμερικής και Ευρώπης του διεθνούς οργανισμού ACCA, κα Jelena Green απένειμε στον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Σπηλιόπουλο Οδυσσέα τη βεβαίωση πιστοποίησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών από τον οργανισμό ACCA.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης το Μιναγιώτικο φράγμα

admin2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

admin2020

Παρουσίαση του 1oυ Εικονογραφημένου Λεξικού Ελληνικό – Ρομανί από το 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού & το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies