Μεσσηνίας

Διεθνής Ημέρα Μουσείων «Η Δύναμη των Μουσείων»

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2022

«Η Δύναμη των Μουσείων»

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου επικεντρώνεται στη συμβολή των μουσείων ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μέσα από την ερμηνεία και την παρουσίαση των συλλογών, καθώς και την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, τα μουσεία δημιουργούν έναν ιστό που είναι απαραίτητος για την οικοδόμηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές αξίες και παρέχοντας ισότιμες ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας συμμετοχικής κοινωνίας των πολιτών με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και δημιουργίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου και το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας οργανώνοντας τις ακόλουθες δράσεις:

Α) Τετάρτη 18 Μαΐου, 09:30 – 11.30 εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Με οδηγό μια πυξίδα» που περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εργαστήριο κεραμικής με τη συμμετοχή του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου στο πλαίσιο της έκθεσης “Πυξίδες, Σκεύη Πολύτιμων” για τους μαθητές του Γυμνασίου από τον Αριστομένη.

Β) Σάββατο 21 Μαΐου, εκπαιδευτική δράση για γονείς και παιδιά 9 έως 12 ετών με τίτλο «Με οδηγό μια πυξίδα» με τη συμμετοχή του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Πυξίδες, Σκεύη Πολύτιμων ” (Περιορισμένος αριθμός συμμετοχής, απαραίτητη η κράτηση στο 697-9108085)

Η είσοδος για το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας καθώς και στα άλλα αρχαιολογικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 18 Μαΐου είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνες δράσεων
Κατερίνα Τζαμουράνη-Μαίρη Τσουλάκου
Αρχαιολόγοι ΕΦΑ Μεσσηνίας
Τηλ. επικοινωνίας:27210-63100(118/120)

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας

admin2020

Βάκχες ” του Ευριπίδη από την Royal Academy of Dramatic Art (RADA) του Λονδίνου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies