ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΜεσσηνίας

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»«ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

Παραδόθηκαν επιτυχώς στους παραγωγούς τα υποτροπικά φυτά της πρώτης φάσης του προγράμματος «Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Πελοποννήσου, που θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα αγροκτήματα.

Στην παρούσα φάση η παράδοση περιλάμβανε φυτά Αβοκάντο των ποικιλιών (Zutano, Bacon, Hass, Fuerte, Lamp Hass, Carmen), φυτά Μάνγκο των ποικιλιών (Irwin, Tommy Atkins, Kensington, Osteen, Palmer), καθώς και Λίτσι των ποικιλιών (Kway May Pink, Wai chee, Mclean). Το φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των πρότυπων επιδεικτικών αγροκτημάτων υποτροπικών φυτών με την παράδοση και επιλεγμένων ποικιλιών των υποτροπικών ειδών Ανόνα και Μακαντάμια. Η διαλογή και η παράδοση έγιναν από το Ινστιτούτο Ελαίας Υποτροπικών και Αμπέλου Χανίων και συγκεκριμένα από το Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας. Η εγκατάσταση των φυτών που παραδόθηκαν θα γίνει τις προσεχείς ημέρες από τους παραγωγούς στα αγροκτήματα, με την καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της υπεύθυνης του προγράμματος Δρος Τζατζάνη.

Εντός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες ημερίδες ενημέρωσης των παραγωγών και θα ακολουθήσει επίσκεψη στα αγροκτήματα για επίβλεψη της πορείας εγκατάστασης των φυτών.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies