ΜεσσηνίαςΥγεία

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Με επιτυχία διεξήχθη η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και ο Δήμος Μεσσήνης, χθες Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Η δράση περιλάμβανε κλινική εξέταση, εκπαίδευση για την αυτοεξέταση του μαστού και ενημέρωση για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μαίες και επισκέπτριες υγείας, του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Επίσης, μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» έγινε συνταγογράφηση ψηφιακής μαστογραφίας, την οποία θα εκτελέσει το «Ψηφιακό Διαγνωστικό Κέντρο Μεσσήνης» που συνεργάζεται με το πρόγραμμα.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο γυναικολόγος μαιευτήρας, Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ειδικός σύμβουλος σε θέματα υγείας του Δήμου Μεσσήνης, Γιώργος Πετράκος.
Υπενθυμίζεται ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, προβλέπεται η υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ), στο οποίο εμπεριέχονται δράσεις πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων των πολιτών για τον καρκίνο του μαστού «Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ ΣΤΟ BLENDED SKILLS COMPETITION ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ TEF : TOURISM EDUCATION OF THE FUTURE

admin2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ

admin2020

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies