Μεσσηνίας

Δύο δρόμοι σε σύγκρουση κι ένα αστέρι για όλους μας!

Ήρθε η ώρα για μια νέα κοινωνική συμφωνία με κέντρο τον άνθρωπο, αφού η κρίση απέδειξε με όλους τους τρόπους ότι η κοινωνική δικαιοσύνη δεν αποτελεί προτεραιότητα για την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια, στην υγεία, στην εργασία, στην οικονομία, στα χωρικά μας δίκαια χωρίς υπεκφυγές, χωρίς εξαπατήσεις και ψέματα και ακροδεξιές λαϊκίστικες πρακτικές.

Θέλουμε ισχυρό σύστημα υγείας, που να επενδύει στο επιστημονικό προσωπικό, στις υλικοτεχνικές υποδομές και όχι στις πέτσινες λίστες που θα παπαγαλίσουν για να κρύψουν τις αλήθειες.

Θέλουμε σταθερές υποστηρικτικές δράσεις για την εργασία που δεν θα αφήνουν τον εργαζόμενο έρμαιο μεταξύ της κρίσης της πανδημίας και του ελέους των εργοδοτών.

Θέλουμε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, των νέων, που είναι μέλλον αυτού του τόπου και των αγροτών, του πρωτογενούς τομέα και των μικρών επιχειρήσεων που στηρίζουν στις πλάτες τους όλες τις άλλες μορφές οικονομίας του τόπου μας.

Θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι για τα βήματά μας στη διεθνή σκακιέρα συμφερόντων που στήνεται στην ανατολική Μεσόγειο και όχι φοβισμένοι και ακόλουθοι των εξελίξεων.

Χρειαζόμαστε κοινωνική δικαιοσύνη και πρόνοια, για την αντιμετώπιση της πολυδιάστατης κρίσης του κορωνοϊού στην παιδεία, στις οικογένειες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.

Θέλουμε σχολεία, που οι τάξεις τους θα έχουν μέχρι 15 μαθητές και όχι ψευτοδιαγωνισμούς ημέτερων με μάσκες μαμούθ που υπερκαλύπτουν τα πρόσωπα των παιδιών αλλά όχι την απάτη και την αδιαφορία της κυβέρνησης.

Θέλουμε εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τις οικογένειες και τις ομάδες πληθυσμού που έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση και όχι ψευτοενισχύσεις δήθεν “Συν-εργασίας”.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού έχουν μείνει έξω από κάθε σχεδιασμό υποστήριξης, λες και δεν είναι εργαζόμενοι που βιοπορίζονται, παρά διασκεδαστές που κάνουν το κέφι τους.

Απαιτούμε ουσιαστική υποστήριξη σε όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα πλήττονται δραματικά από την πανδημία που δημιουργεί κύμα νεόπτωχων στην πατρίδα μας.

Αυτός είναι ο δρόμος που θέλουμε να πορευτούμε. Ο δικός μας δρόμος. Ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ασφάλειας, του ανθρώπου.
Προφανώς είναι σε σύγκρουση με τον αντιλαϊκό δρόμο της κυβέρνησης.

Δύο δρόμοι σε σύγκρουση κι ένα αστέρι για όλους μας! Θα νικήσουμε!
Γιώργος Παπασταμόπουλος
Συντονιστής ΝΕ Κορινθίας
ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: 1ος Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

admin2020

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies