Μεσσηνίας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις ζωγραφικής εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 το απόγευμα, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Πρόκειται για την έκθεση «Οι αρχαίες πέτρες» «Le antiche Pietre», του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer, η οποία περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο εκτίθενται, με θεματολογία από τη μυθολογία και την ιστορία της Αρχαίας Μεσσήνης.
Η εν λόγω εκδήλωση, ενισχύει τους δεσμούς του Δήμου Μεσσήνης με τη γείτονα χώρα, προάγει την εξωστρέφεια και συμβάλλει στη διασύνδεση της τέχνης με τον πολιτισμό.
Τα έργα είναι φτιαγμένα σε καραβόπανα διαστάσεων 2Χ3 μέτρα, στερεωμένα σε ιστία, ώστε να κυματίζουν με τον αέρα και πλήρως εναρμονισμένα με τον χώρο καθώς είναι τοποθετημένα στον αρχαίο δρόμο απέναντι από το Ασκληπιείο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.
Για τη σημασία της έκθεσης που μέσα από τα έργα της επικοινωνεί την ιστορία και τη μοναδικότητα της Αρχαίας Μεσσήνης πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, μίλησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Για την έκθεση μίλησαν επίσης, η αναπληρώτρια πρέσβειρα της Ιταλίας Σουζάννα Σλέιν, η επίτιμη Πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο ίδιος ο ζωγράφος Φράνκο Μούρερ.

Παρέστησαν ακόμα, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθανασακόπουλος και Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτιδα της κα Μποβιτσέλλι Λίνα Καμαρινοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Μεσσήνης Κωνσταντίνος Πανούσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι φίλοι του Μουσείου Τ. Κατσουλίδη» Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Μεσσήνης Νίκος Τερζής, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, κ.ά.

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά ξέσπασε στο Κορυφασιο

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies