Μεσσηνίας

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου αρδευτικού έργου μεταξύ των περιοχών Τρικόρφου, Κλήματος, Πολυλόφου, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, με την έκδοση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου».
Η προσπάθεια που ξεκίνησε από κοινού μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχωράει με συντονισμένες κινήσεις και προγραμματισμό.
Συνεπώς με την έκδοση της ΑΕΠΟ και την ύπαρξη ολοκληρωμένης οριστικής μελέτης, αναμένεται το επόμενο διάστημα, η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου που θα εξυπηρετεί αρδευτικούς σκοπούς αλλά θα βοηθά και σε περιπτώσεις πυροπροστασίας.
Η λιμνοδεξαμενή θα καλύπτει συνολική επιφάνεια περίπου 12 στρεμμάτων, σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου και θα έχει ωφέλιμο όγκο 59.000 m3.

Σχετικές αναρτήσεις

admin2020

Live Street Food Festival Πολυλόφου

admin2020

«Απόφαση Περιφερειακής Επιτροπής για το αρδευτικό δίκτυο Τρικόρφου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies