Μεσσηνίας

ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Την έγκριση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, μετά από συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Ευστάθιο Σταθόπουλο. Η πρόταση αξιολογήθηκε ως προς την πληρότητα της και εγκρίθηκε από το Ταμείο χρηματοδότηση ύψους 177.100,00 € προς τον Δήμο.

Να σημειωθεί, ότι τον Ιούνιο του 2020 ο Δήμος είχε αιτηθεί την ένταξή του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020», με τίτλο μελέτης: «Επισκευαστικές Εργασίες Διαμόρφωσης Κτηρίου Δ.Κ. Χώρας για τη δημιουργία Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 562.000 €, με συγχρηματοδότηση από πόρους του Δήμου.

Το έργο αφορά την ανακαίνιση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών Α.Τ.Ε. που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου στην Χώρα, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους για την κάλυψη πολιτιστικών, κοινωνικών και εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στην Χώρα, ήταν για τη Δημοτική Αρχή ένα στοίχημα. Επιδιώκοντας τη δημιουργία υποδομών πολιτισμού, συνεχίζουμε με το ίδιο σθένος την προσπάθειά μας, ώστε να πραγματοποιηθούν ανάλογα έργα και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Στην προσπάθεια αυτή, αρωγοί δεν είναι μόνο τα στελέχη του Δήμου αλλά και πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στην μηχανικό Παναγιώτα Λαμπροπούλου, για την πολύτιμη βοήθειά της στην σύνταξη της μελέτης του έργου».

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαίο ατύχημα στην Καζαρμα

admin2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 20_07_24

admin2020

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΝΣΑΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 19-7-24

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies