ΚορίνθουΠολιτική

Εισήγηση Χρίστου Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των συμφωνιών με την Ρωσία και το Κουβέιτ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή επί των Σχεδίων Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την: 1) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη συνεργασία στην Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία» και 2) «Κύρωση του Μνημονίου μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ στον τομέα της Βιομηχανικής Συνεργασίας».

Ο κ. Δήμας , κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε :

«Σήμερα το Εθνικό Κοινοβούλιο κύρωσε δύο σημαντικές διακρατικές συμφωνίες που προάγουν την συνεργασία στις Επιστήμες, την Τεχνολογική ανάπτυξη, την Καινοτομία και την Βιομηχανική συνεργασία με την Ρωσία και το Κουβέιτ. Όσον αφορά την συμφωνία μας με την Ρωσία σημειώνω ότι υπάρχει σε ισχύ Συμφωνία Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας που υπεγράφη στην Αθήνα, στις 30.6.1993. Στο πλαίσιο αυτής έχουν στο παρελθόν υλοποιηθεί και χρηματοδοτηθεί επιστημονικές ανταλλαγές και κοινά ερευνητικά έργα. Σε ό,τι αφορά το παρόν, έχει συμφωνηθεί να υπάρξει και 5η κοινή προκήρυξη σε από κοινού επιλεγόμενες θεματικές προτεραιότητες. Συνολικός προϋπολογισμός από την ελληνική πλευρά (Ε.Π.Αν.Ε.Κ.) 7.000.000 €, ανά πρόταση έως 500.000 στους ακόλουθους τομείς :

– Νανοτεχνολογία
– Τεχνολογία επικοινωνιών και πληροφοριών
– Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη
– Ανθρωπιστικές επιστήμες, υγεία και φαρμακευτικά
– Ενέργεια
– Πολιτιστική Κληρονομιά

Κλείνοντας, όσον αφορά την συμφωνία με το Κουβέιτ, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην ανάπτυξη ακόμα ισχυρότερων δεσμών στην οικονομική και βιομηχανική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Μην ξεχνάμε ότι το Κουβέιτ είναι μια χώρα με πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα και μόνο προς όφελος της Ελλάδος είναι να ενδυναμώσουμε αυτές τις σχέσεις.»

Σχετικές αναρτήσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ‘’ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ΄΄ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

admin2020

Απαγόρευσης Κυκλοφορίας για την Παρασκευή 19.07.2024

admin2020

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies