ΜεσσηνίαςΠολιτική

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το παρόν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν απόψε 19 Οκτωβρίου 2021 στην Πύλο, στο πλαίσιο εορτασμού της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Αρχικώς, η κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε στην Οικία Τσικλητήρα την έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Ρενέ Πυώ και το ψηφιακό έκθεμα για την Ναυμαχία του Ναβαρίνου από το πρόγραμμα «Μοριάς 21». Στην συνέχεια, παρακολούθησε την παρουσίαση βιβλίου του Ιστορικού και Καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Στέφανου Καβαλλιεράκη, με τίτλο: «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821, Άνθρωποι-Γεγονότα-Συγκυρίες». Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαρία Τομαρά, με τον κ. Καβαλλιεράκη να παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία του πονήματός του.

Ακολούθως, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου παρακολούθησε συναυλία από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κυρία Πρόεδρος συνοδευόταν από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και εκπροσώπους άλλων τοπικών Αρχών και Φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Αρτοκλασία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ενόψει Πανελλαδικών 2026 στη Μεσσήνη.

admin2020

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Μεσσηνίας 2026 – Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, θέατρο και φεστιβάλ

admin2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies