Κοινωνικά

Εκπαιδευτικό επίδομα έως 2.500 ευρώ σε ΑΜΕΑ- Έως το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 στις 23:59:59 οι αιτήσεις

Έως το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 στις 23:59:59 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του εκπαιδευτικού επιδόματος έως και 2.500 ευρώ συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων.

Το εν λόγω επίδομα δίνεται στους συμμετέχοντες των επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ [στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 1 «Υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης» της Πράξης «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5073491»].

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το επίδομα τα εξής:

Τα προγράμματα αυτά αφορούν:

  • τους πολίτες ηλικίας 18-29 άνεργους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση
  •  τους απόφοιτους / δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή  τους απόφοιτους / Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ και  τους εγγεγραμμένους /ή  στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ)

Επίσης επισημαίνεται πως στο πρόγραμμα της ΕΣΑμεΑ  οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστοποίηση σε υπολογιστές (κατάλληλο για ΑΣΕΠ), πιστοποίηση σε ειδικότητες εμπορίου ή διοικητικής υποστήριξης, θα επιδοτηθούν  μέχρι 2.500 ευρώ και δεν θα χάσουν  το επίδομά τους

Τα Προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 3.000 ανέργους/ες απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, 18 – 29 ετών, με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, οι οποίοι/ες βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΝΕΕTs)

Οι αιτήσεις 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί  τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στα επιδοτούμενα Προγράμματα επαγγελματικής Κατάρτισης πατώντας εδώ 

Τι προσφέρουν τα Προγράμματα:

  • Πιστοποίηση στις δεξιότητες υπολογιστών (ΤΠΕ) και στα εξειδικευμένα Προγράμματα Εμπόριο και Εξωστρέφεια ή Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης.
  • Η πιστοποίηση στους υπολογιστές διενεργείται από διαπιστευμένο φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 και ισχύει για τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
  • Εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ  μικτά ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και 5 ευρώ μικτά ανά ώρα πρακτικής άσκησης, συνολικά δηλαδή μέχρι 2.500 ευρώ.
  • Η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία και ατόμου με χρόνια πάθηση στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΔΕΝ οδηγεί στη διακοπή των παροχών που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας, όπως είναι το επίδομα πρόνοιας ή τα επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νοσήλιο ή παροχή.
  • Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβάνουν επίσης Ατομική και Ομαδική Συμβουλευτική.
  • Το οριζόντιο πρόγραμμα κατάρτισης στους υπολογιστές (ΤΠΕ) το οποίο είναι υποχρεωτικό, θα έχει διάρκεια 150 ώρες. Κάθε ένα από τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης θα έχει διάρκεια 150 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα για το επίδομα  εδώ

Σχετικές αναρτήσεις

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

admin2020

Καθοριστική πρωτοβουλία Αυγενάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που βάζει τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.

admin2020

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies