Μεσσηνίας

Εμπορικός Συλλόγος Μεσσήνης: Εντονότερη-αστυνόμευση-και-αυστηρότερες-ποινές

Με επιστολή του στις 23 Ιουνίου 2020 στα αρμόδια υπουργεία και φορείς, καθώς και στους βουλευτές Μεσσηνίας το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου είχε καταθέσει αίτημα
όπου ζητούσε την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου εντονότερης αστυνόμευσης, καθώς και την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα με τις ανάλογες ποινές, που θα λειτουργούσαν ως αποτροπή εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών.
Έχουν περάσει τρισήμιση μήνες από τότε και το αποτέλεσμα είναι να μην έχει αυστηροποιηθεί ο ποινικός κώδικας και η αστυνόμευση το τελευταίο διάστημα να έχει και πάλι ατονήσει.
Όπως είχαμε πει και τότε, οι πολίτες της Μεσσήνης νιώθουν αγανακτισμένοι με την παραβατική συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, ήταν φυσικό επακόλουθο κάποια στιγμή να γινόταν ένα τραγικό περιστατικό.
Δεν επικροτούμε τη βία ούτε τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, καθώς πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια ευνοούμενη Πολιτεία.
Πρέπει όμως και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις για όλες τις παραβατικές συμπεριφορές που μάλιστα δεν διώκονται.
Ακόμα και αυτήν την ώρα είναι τραγικό να βλέπουμε τη Πολιτεία να μη μπορεί να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και περιουσία, καθώς από εχθές που έγινε το τραγικό συμβάν εχουν γίνει βανδαλισμοί σε διαφορά σημεία της Πόλης μας και η αστυνομία απλά απαθείς έχει διακόψει την κυκλοφορία, αφήνει να γίνονται αυτοί οι βανδαλισμοί και δεν επεμβαίνει.
Παρακαλούμε τους Πολίτες να μείνουν ήρεμοι καθώς η βία φέρνει βία.
Ζητούμε:

1) Άμεσα αυτές τις κρίσιμες ώρες να υπάρχει πραγματική προστασία τον περιουσιών των πολιτών και των καταστημάτων και να μην υπάρχει απλά μια απαθείς επίβλεψη των καταστροφών όπως αυτών που έγιναν εχθές το βράδυ.

2) Η Πολιτεία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και η Ελληνική Αστυνομία να ξανά διαβάσουν την επιστολή μας που είχαμε αποστείλει από 23 Ιουνίου 2020 και να βρουν επιτέλους μια οριστική λύση στο πρόβλημα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θελουμε να φτάσουμε να δούμε τους πολίτες της πόλης μας να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους αλλά και να σταματήσουν να φοβούνται.
Ακολουθεί η επιστολή μας με ημερομηνία 23/6/2020.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαίο ατύχημα στην Καζαρμα

admin2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 20_07_24

admin2020

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΝΣΑΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 19-7-24

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies