Μεσσηνίας

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση με βιντεοπροβολή συνδιοργανώνουν οι Εκδόσεις Καλλίεργον μαζί με την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων για τον επετειακό τους τόμο «Από το ΄21 στο 2021». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, από τις 20:00 έως και τις 22:00, δυτικά του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού των Αγ. Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, ΕΑΝ βέβαια συναινέσει και ο καιρός και ΔΕΝ βρέχει. Διαφορετικά, είναι μια καλή αφορμή –σύμφωνα με τους διοργανωτές- για όμορφες παρεΐστικες συναντήσεις σε στέκια του Ιστορικού Κέντρου. Άλλωστε, το ψηφιακό αυτό αρχείο θα προβληθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και σε εσωτερικούς χώρους.

Οι διοργανωτές απευθύνονται στο ευρύ κοινό, μιας και η παρουσίαση του τόμου θα γίνει μέσω προβολής ψηφιακού υλικού σε μεγάλη οθόνη (πανί). Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να επιτευχθεί, με τον καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο, ο στόχος για τον οποίο οι 42 συγγραφείς συμμετέχουν σε αυτό το πόνημα. Να φτάσει δηλαδή και να αγγίξει ο λόγος τους σε όλο και περισσότερους αποδέκτες. Το προβαλλόμενο αρχείο διαρκεί 20′ περίπου και θα επαναλαμβάνεται μέχρι τη λήξη της ψηφιακής παρουσίασης. Ο χώρος επιλέχθηκε γιατί ταυτίζεται σημειολογικά με την αφορμή δημιουργίας αυτού του τόμου.

Η ιδέα της εναλλακτικής αυτής βιβλιοπαρουσίασης ανήκει στην Βασιλική Κατέρη, εκπρόσωπο των εκδόσεων Καλλίεργον, η οποία δημιούργησε και επιμελήθηκε την ψηφιακή βιβλιοπαρουσίαση. Η μουσική επένδυση είναι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, την επιμέλεια της οποίας υπογράφει ο μαέστρος της Κώστας Νικολέας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Ένας από τους κύριους σκοπούς αυτής της εκδήλωσης είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με αφορμή τα επιμέρους θέματα που θίγονται στα κεφάλαια του βιβλίου, οι τίτλοι των οποίων θα κυλούν την ώρα εκείνη στην οθόνη. Τη βραδιά αυτή θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με όσους συγγραφείς καταφέρουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, να σας υπογράψουν το βιβλίο, αλλά και να συζητήσετε μαζί τους.

Ο εναλλακτικός αυτός τρόπος παρουσίασης του βιβλίου έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

• Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που δύσκολα θα παρευρισκόταν σε κλειστό χώρο να έχουν μία πλήρη ενημέρωση σχετικά με την επετειακή αυτή έκδοση.

• Τα ελαστικά χρονικά όρια, μέσω της επανάληψης, δίνουν την ευκαιρία σε όλο και περισσότερα άτομα να την παρακολουθήσουν.

• Η θέση όπου θα είναι τοποθετημένη η οθόνη αποτελεί έναν πόλο έλξης με έναν απόλυτα ασφαλή τρόπο, μιας και πρόκειται για εξωτερικό χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης, απόλυτα ταυτισμένο και εμποτισμένο με την ιστορία της.

* Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας που ορίζει το πρωτόκολλο. Η προβολή δεν θα εμποδίζει τη διέλευση των πολιτών και είναι ενταγμένη εκτός των ωρών κοινής ησυχίας.

Σχετικές αναρτήσεις

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με το Σύλλογο Εθελοντών πολιτικής Προστασίας»

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΟΣΠΑ)

admin2020

Live Ετήσια Χορευτική Παράσταση του Δημοτικού Χορευτικού Ομίλου Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies