Κορίνθου

ΕΝΑΡΞΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο Ιατρός κ. Άγγελος Χρονάς Μέλος του Ιδρύματος Ογκολογίας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας, σε συνεργασία, θέτουν σε ισχύ την ειδική και πλήρως εξοπλισμένη αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.
Πληρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ – ύστερα από τη διακοπή της δράσης του προληπτικού ελέγχου τον Μάρτιο 2020 λόγω κορωναίου – η μονάδα ξεκίνησε ήδη τη λειτουργεία του προγράμματος από χθες Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, στο Ξυλόκαστρο στην πλατεία Αγίου Βλασίου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχοντας επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία και με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, συνεχίζουν το Πρόγραμμα που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου». Όλες οι γυναίκες του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ από κλιμάκιο των Ιατρών της κινητής μονάδας με Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακή Μαστογραφία.
Όλες οι γυναίκες άνω τον 25 ετών μπορούν να εξεταστούν χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο.
Το πρόγραμμα δράσης θα υλοποιηθεί και στους έξι Δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε Δήμου.

<<ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου>>

<<Η πρόληψη σώζει ζωές>>

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαίο ατύχημα στην Κόρινθο

admin2020

Πλήρης Η Αποτυχία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

tiresias tiresias

Εγκαινιάστηκαν από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο τα βοηθητικά γήπεδα και το νέο 5χ5 στο Στάδιο Κορίνθου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies