ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά νοικοκυριά

Ενώ ο χειμώνας δείχνει τα «δόντια του», χιλιάδες λαϊκές οικογένειες βιώνουν όλο και περισσότερο την ενεργειακή φτώχεια με τις τιμές στο ρεύμα αλλά και το φυσικό αέριο να έχουν πάρει την ανηφόρα και να μην τολμούν να θέσουν σε λειτουργία τα θερμαντικά μέσα.

 

Πολλές οικογένειες καταφεύγουν σε πρόχειρα μέσα (σόμπες, μαγκάλια) με αποτέλεσμα συχνά να θρηνούμε θύματα από πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε σπίτια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας, το 22,7% του πληθυσμού της χώρας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% του πληθυσμού δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς Ενέργειας.

 

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη τη διεθνή κατάσταση και κρύβοντας ότι οι αυξήσεις οφείλονται στην πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των λαϊκών νοικοκυριών, ανακοινώνοντας μόνο κάποιες επιδοτήσεις – ψίχουλα για ελάχιστες κιλοβατώρες στα νοικοκυριά, ενώ την ίδια στιγμή, επιδοτεί γενναία το ενεργειακό κόστος των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

Συστάσεις για μέτρα αυτοπροστασίας…

 

Για την κατάσταση των επόμενων ημερών, συνεδρίασαν χθες κλιμάκια των υπ. Εθνικής Αμυνας και Υπ. Κλιματικής Κρίσης, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρέπεμψε στην “ατομική ευθύνη” και συνέστησε προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies