Μεσσηνίας

«Ενημέρωση για την κατανάλωση ψημένου κρέατος (Γουρνοπούλα – Σουβλάκια – Κοτόπουλα)»

Στη Μεσσηνία συνηθίζεται να διατίθενται ψημένη γουρνοπούλα, ως παραδοσιακό και εθιμικό προϊόν, σουβλάκια και κοτόπουλα από πλανόδιους πωλητές. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που βοηθά στη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών από τροφοδηλητηριάσεις. Τα τροφιμογενή νοσήματα προκαλούνται εξαιτίας μη τήρησης κανόνων υγιεινής και ορθών πρακτικών παραγωγής κατά τη διάθεση τροφίμων.
Λόγω των παραπάνω και για την αποφυγή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής συνιστούν στους καταναλωτές να αποφεύγουν την κατανάλωση γουρνοπούλας και άλλων κρεάτων από πλανόδιους πωλητές. Η προμήθεια αυτών, θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Ο αγώνας για Play-offs Πάμισος BC – Α.Σ.Κ. Άρης Σκάλας

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα στην Καλαμάτα

admin2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies