Μεσσηνίας

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής ευθύνης της, ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας με την ολοκλήρωση του 2ου δολωματικού ψεκασμού και την εξέλιξη του 3ου δολωματικού ψεκασμού σε αρκετές τοπικές κοινότητες.
Δοθέντος ότι τις τελευταίες μέρες, λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούν για την ανάπτυξη του δάκου, παρατηρήθηκε αυξημένος δακοπληθυσμός σε ορισμένες τοπικές κοινότητες, η υπηρεσία καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος.
Παρόλα αυτά καλούνται οι παραγωγοί να μην εφησυχάζουν, να παρακολουθούν τις καλλιέργειες τους και να συνεργάζονται με τους υπευθύνους του προγράμματος Δακοκτονίας και με τους επιβλέποντες γεωπόνους ώστε σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί να προβούν και σε ιδιωτικές επεμβάσεις πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας τα αναγραφόμενα στην ετικέτα των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και την σχετική νομοθεσία που αφορά στην χρήση γεωργικών φαρμάκων.
Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπονται οι ψεκασμοί κάλυψης για την αντιμετώπιση του δάκου σε ελαιώνες, ο ελαιόκαρπος των οποίων προορίζεται για παραγωγή ΠΟΠ ελαιολάδου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ομιλία κ υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού | Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού “Η Πελοπόννησος Μπροστά”

admin2020

Κόκκινο χτύπησε η εμποροπανήγυρη την Παρασκευη στης Μεσσήνης

admin2020

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για την Καλαμάτα Μιχάλης Μιχαήλ,

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies