Μεσσηνίας

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

Ο Δήμος Καλαμάτας παρέλαβε νέους οικιακούς κομποστοποιητές «κήπου» χωρητικότητας 330lit, οι οποίοι θα διανεμηθούν δωρεάν στους δημότες που θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και θα δεσμευθούν για την ορθή χρήση τους.
Ο κύριος σκοπός αυτού του προγράμματος, που αποτελεί συνέχεια και επέκταση του ήδη υπάρχοντος δικτύου που υποστηρίζεται από τον Δήμο μας, είναι να πλησιάσουμε όσο γίνεται πιο κοντά στον στόχο χωριστής διαλογής βιοαποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και τις οδηγίες της Ε.Ε.
Τα οφέλη που προκύπτουν από τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων δεν περιορίζονται μόνο στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος όσον αφορά την επεξεργασία των Α.Σ.Α., αλλά επεκτείνονται και στην προστασία της δημόσιας υγείας και φυσικά τον εμπλουτισμό του εδάφους μέσω της επιστροφής της οργανικής ουσίας και των θρεπτικών συστατικών σε αυτό.
Οι πρώτοι κάδοι θα διανεμηθούν σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου σε όσους έχουν ήδη καταθέσει την αίτησή τους αλλά το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί για την διανομή των κομποστοποιητών σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δημοτών.
Οι δημότες θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν για την ορθή χρήση των κομποστοποιητών και για τα οφέλη που θα έχουν από την αξιοποίηση αυτών. Το παραγόμενο προϊόν θα το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι δημότες και θα το χρησιμοποιούν στους κήπους και στις γλάστρες τους, ή όπως αλλιώς αυτοί επιθυμούν και φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.
Όποιος δημότης ενδιαφέρεται για δωρεάν διάθεση οικιακού κομποστοποιητή μπορεί να συμπληρώσει τη δήλωση ενδιαφέροντος και να την καταθέσει στο πρωτόκολλο του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες είτε αυτοπροσώπως ή να την αποστείλει ηλεκτρονικά στο e-mail: protokolo@kalamata.gr με την ένδειξη προς Τμήμα Ανακύκλωσης.
Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.kalamata.gr/el/enimerosi/news/25304-o-dimos-kalamatas-enisxyei-kai-epekteinei-to-diktyo-oikiakis-kompostopoiisis καθώς και στο γραφείο 8 της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί με τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου πολλοί συνδημότες θα βρεθούν σε μια ενασχόληση που τους κάνει «συνεργάτες του καλού»! Είναι ο μόνος δρόμος άλλωστε για να πετύχουμε τους στόχους που ως πόλη έχουμε θέσει! Η σελίδα έχει γυρίσει ήδη και όλοι μαζί πρέπει να κοιτάξουμε τον άνθρωπο και το περιβάλλον πρώτα και πριν από όλα! Η Καλαμάτα με το ανθρώπινο δυναμικό της, αιρετούς, υπηρεσιακούς, επαγγελματίες, γείτονες και κυρίως τα παιδιά της με πράξεις θα υπηρετήσει το μεγάλο στόχο. Το μόνο σίγουρο για να επιτευχθεί και να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα είναι ο συνδημότης να είναι ο πρωταγωνιστής!

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies