ΑρκαδίαςΜεσσηνίας

Ενταξη εργολαβικών εργαζομένων στις διατάξεις για τον κορωναιό

Κοινοποίηση:  ΔΕΗ Α.Ε., λιγνιτική Μεγαλόπολης, υπουργείο οικονομικών, υπουργείο εργασίας, κοινοβουλευτικές ομάδες  της βουλής των Ελλήνων.

Απευθυνόμενοι στους  πολίτες θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θέση του σωματείου μας ότι πρέπει να πούμε σε αυτή τη πρωτόγνωρη στιγμή της ζωής μας δυο μεγάλα ΟΧΙ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ.

Σε ότι αφορά το κυρίως μέρος της ανακοίνωσης θα θέλαμε να αναλάβουν όλοι οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και τις υποχρεώσεις τους έτσι ώστε να μη μείνει κανείς εργαζόμενος απολυμένος, υποχρεωμένος εκβιαστικά σε παραίτηση ή απλήρωτος. Όπως γνωρίζετε λόγο κοροναϊού τα εργοστάσια στη Μεγαλόπολη λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Σαν ένα επιπλέον μέτρο η ΔΕΗ ανέστειλε(;) όλες τις εργολαβίες με αποτέλεσμα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να έχουν βρεθεί χωρίς αντικείμενο αλλά και χωρίς να μπορούν να διευκρινίσουν αν μπορούν να επωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν εξαγγελθεί (ανάλογα με το αν η επιχείρηση που εργάζονται έχει τους ανάλογους ΚΑΔ  βάση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 20/3/2020 Άρθρο 11 παρ. 2δ) , μάλιστα κάποιοι έχουν υπογράψει παραιτήσεις μετά από παραινέσεις  των εργολάβων και άλλοι πιέζονται να υπογράψουν.

Όπως γνωρίζεται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και πιο σκληρά εκμεταλλευόμενοι στους χώρους της ΔΕΗ μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης. Είναι χαρακτηριστικό για τους ΑΗΣ της Μεγαλόπολης ότι αν δεν υπήρχαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι οι μονάδες δεν θα μπορούσαν να ανάψουν και να λειτουργήσουν.

Εν κατακλείδι καλούμε την διοίκηση της ΔΕΗ  (ως τον επί της ουσίας εργοδότη) σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών και εργασίας να μεριμνήσουν άμεσα για την επίλυση του θέματος σε ότι αφορά τους εργολαβικούς εργαζόμενους που διέκοψαν τις εργασίες τους λόγο κοροναϊού και να ενταχτούν και αυτοί στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη στήριξη των εργαζομένων.

Σχετικές αναρτήσεις

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Βαθμολογητών Drift | 29-30 Ιουνίου 2024 | Δήλωση Συμμετοχής Featured

admin2020

Δείτε Ζωντανά τον Τελικό Αγώνα PLAY-OFF Α2΄ | ΓΠΣ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ

admin2020

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies