Μεσσηνίας

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η Α.Ε. Πρέσβης του Ισραήλ

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η Α.Ε. Πρέσβης του Ισραήλ κ. Γιόσι Αμράνι, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Ξυγκώρο, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και επιχειρηματίες του Νομού.
Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως γεωπολιτικές εξελίξεις και ενεργειακά ζητήματα και το αποτύπωμα στην οικονομία, σύγχρονες μεθόδους καλλιεργειών αναφορικά με το πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, καθώς και η τουριστική συνεργασία και προώθηση προϊόντων.
Ο Πρέσβης του Ισραήλ επικεντρώθηκε στην συνεργασία που αναπτύχθηκε με σκοπό την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα, μιας και είναι η δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και επιχειρηματίες, η οποία αν και οι συνθήκες της πανδημίας ήταν ανασταλτικός παράγοντας, ήδη βρίσκονται σε αναβαθμισμένο επίπεδο. Ταυτόχρονα στάθηκε ιδιαιτέρως στην δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ και πως το συγκεκριμένο γεγονός θα δώσει το έναυσμα για πολυεπίπεδη συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου και των Μελών του έγινε παρουσίαση των κλάδων της οικονομίας της Μεσσηνίας και αναφορά στις ιδιαίτερα πολύπλευρες σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και το Κράτος του Ισραήλ. Παρουσιάστηκαν οι συνθήκες καλλιέργειας, μεταποίησης και το επίπεδο εξαγωγών των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων όπως το Π.Ο.Π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Π.Ο.Π. ελιές Καλαμάτας, Π.Ο.Π. Σφέλα, σύκα, μπαλσάμικο ξύδι και εμφιαλωμένα κρασιά και οι προοπτικές ανάπτυξης του αγροδιατροφικού εμπορίου. Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ευκαιρίες βιώσιμων επενδύσεων, αλλά και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, ειδικά του ιατρικού τουρισμού.
Ιδιαιτέρως αναλύθηκαν οι προοπτικές που αναπτύσσονται στην Μεσσηνία μέσω και της προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.
Υπήρξε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, με σκοπό τη προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων, αλλά και εμπορικές αποστολές με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας κυρίως όσο αφορά τον πρωτογενή τομέα.

Σχετικές αναρτήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA

admin2020

«Συναντήσεις εργασίας για την παρακολούθηση και καταγραφή αλιευτικών δραστηριοτήτων»

admin2020

«Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης έργου ανάπλασης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies