Κορίνθου

Επίσκεψη και Ομιλία στο Γυμνάσιο Βέλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που γιορτάζεται σήμερα, 5 Δεκεμβρίου σε όλο τον κόσμο, κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών με επικεφαλής την πρόεδρο κα Βασιλική Στεργιοπούλου επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βέλου, όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη ομιλία για την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Την ομιλία πραγματοποίησε η επίτιμη πρόεδρος και ιδρύτρια του Σώματος Εθελοντών δήμου Βέλου-Βόχας κα Κική Σαλκιτζόγλου, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις του Σώματος, αλλά και στα οφέλη που αποκομίζει τόσο η κοινωνία όσο και τα άτομα, από την συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις και την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες άκουσαν με προσοχή την κα Σαλκιτζόγλου και στο τέλος της ομιλίας έγραψαν σε χαρτάκια τις σκέψεις τους για εθελοντικές δράσεις που θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό σε μια κλήρωση με τρεις νικητές και δώρο από ένα βιβλίο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται από το Σώμα Εθελοντών δήμου Βέλου-Βόχας στον διευθυντή του Γυμνασίου Βέλου κ. Μπάτο καθώς και στον σύλλογο διδασκόντων, για την ζεστή φιλοξενία και την θερμή υποδοχή!

Ο εθελοντισμός έχει τις ρίζες του στην ανιδιοτελή αγάπη και στην αλληλεγγύη των ανθρώπων και αν μη τι άλλο, πρέπει να μπολιάσει τις ψυχές των νέων γενιών, ώστε να ελπίζουμε σε έναν κόσμο καλύτερο με περισσότερη ανθρωπιά και κατανόηση!

Σχετικές αναρτήσεις

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ερχόμενη FOOD EXPO 2024

admin2020

Καταπολέμηση κουνουπιών : Ένταξη πράξης προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Η εποχή μας απαιτεί στενή συνεργασία όλων των επιπέδων Διοίκησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies