Μεσσηνίας

Επίσκεψη των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων”

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων” στον σταθμό Αηγιαννάκη, κοντά στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, αποτελεί έναν εκπαιδευτικό προορισμό που παρέχει σημαντική ενημέρωση για την προστασία και τη διάσωση των θαλάσσιων χελωνών. Στις 15 Μαΐου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μαζί με τους δασκάλους τους Δημήτρη Δημητρίου και Μπαλιάμη Παναγιώτη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αυτό τον σημαντικό χώρο.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή και την προστασία των θαλάσσιων χελωνών που είναι απειλούμενα είδη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις είδη των χελωνών που επισκέπτονται την περιοχή, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διατήρηση της πληθυσμού τους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές παρουσιάσεις και δραστηριότητες που διοργανώνονται από το κέντρο, συμπεριλαμβανομένης της διαδραστικής παρουσίασης για τη ζωή των θαλάσσιων χελωνών και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν από την αλλαγή του κλίματος, τη ρύπανση και την ανθρώπινη παρέμβαση. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον χώρο του κέντρου, να δουν χελώνες από κοντά και να μάθουν για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάκτηση και απελευθέρωση των τραυματισμένων ή ασθενών χελωνών.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψή τους στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων” και έμαθαν πολλά νέα πράγματα για τη θαλάσσια ζωή και τη σημασία της προστασίας των χελωνών. Οι δασκάλοι τους, Δημήτρης Δημητρίου και Μπαλιάμης Παναγιώτης, συνόδευσαν τους μαθητές σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία και τους βοήθησαν να κατανοήσουν τη σημασία της φύλαξης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη αυτή αναμφίβολα ενίσχυσε την αίσθηση ευθύνης και συνείδησης των μαθητών όσον αφορά την προστασία της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη των μαθητών και αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις επιλογές και τις συμπεριφορές τους στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της παγκόσμιας βιοποικιλότητας και της αειφορίας του πλανήτη μας.

Η επίσκεψη των μαθητών και των μαθητριών της Β’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων” αποδείχθηκε μια εμπειρία που ενίσχυσε την εκπαίδευσή τους, την ευαισθητοποίησή τους και τη συνείδησή τους για την προστασία των θαλάσσιων ειδών. Αυτές οι εκπαιδευτικές επισκέψεις αποτελούν σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα μαθημάτων των μαθητών και προάγουν την αειφορία και την περιβαλλοντική ευαισθησία στις νεότερες γενιές.

Ταυτόχρονα, η επίσκεψη αυτή διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μεταξύ των μαθητών και των ειδικευμένων επιστημόνων του κέντρου, παρέχοντας μια πλατφόρμα για τη δημιουργία στενότερων δεσμών με το φυσικό περιβάλλον και την προαγωγή της ανάπτυξης των παιδιών.

Συνολικά, η επίσκεψη των μαθητών και των μαθητριών της β’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων” αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, να ενσωματώσουν περιβαλλοντικές αξίες και να αναπτύξουν μια πιο αειφορική προσέγγιση στη ζωή τους. Αυτού του είδους οι εκπαιδευτικές εμπειρίες προάγουν τη συνείδηση και την ευαισθητοποίηση των νέων γενεών, οι οποίες αποτελούν το μέλλον του πλανήτη μας και της φύσης που τον περιβάλλει.

Σχετικές αναρτήσεις

admin2020

Live Street Food Festival Πολυλόφου

admin2020

«Απόφαση Περιφερειακής Επιτροπής για το αρδευτικό δίκτυο Τρικόρφου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies