Επικίνδυνα Φαινόμενα στο Δήμο Τριφυλίας

Η ετερόκλιτη Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας συνεχίζει να απασχολεί με το βίο και την πολιτεία της όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά όλη τη Μεσσηνία. Καθημερινά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, βίντεο και ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδίδουν ανάγλυφα την ιλαροτραγωδία.

Ο Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης αντί να υπηρετήσει το Δήμο με τις αρχές και της αξίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή με Δημοκρατία, Διαφάνεια, Συνεργασία και Σχέδιο, οικοδομεί ένα σύστημα εξουσίας ξένο προς αυτά. Ένα σύστημα αυταρχικό και αδιαφανές, με εμφανή τα χαρακτηριστικά της Ακροδεξιάς και του Ρατσισμού:

–          Άναρθρος, λαϊκίστικος λόγος, με ύβρεις, συκοφαντίες, απειλές, εκβιασμούς στην ημερήσια διάταξη. Αλλά και αναδίπλωση, στα δύσκολα, με δηλώσεις που θυμίζουν το βίντεο του Αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού…

–          Αυταρχική συμπεριφορά κατά των υπηρεσιών και στελεχών τους,  με προφανή σκοπό την απαξίωση και διάλυσή τους και τελική στόχευση την ανάθεση του δημοτικού έργου σε κολλητούς και φίλους. Το φαινόμενο αυτό έχουν ήδη καταγγείλει Σωματεία, Σύλλογοι και Ομοσπονδίες.

–          Δυσφήμιση, απειλές, συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

–          Αντιδημοκρατική συγκρότηση και ευτελισμός της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

–          Αδυναμία προαγωγής του Δημοτικού Έργου με κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα έργα που η χρηματοδότησή τους έχει διασφαλισθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ένταξή τους  σε προγράμματα  όπως το «Φιλόδημος» , το ΕΣΠΑ, το Π.Α.Α. κ.ά.  (π.χ. Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας, Κολυμβητήριο), ή να μη προωθηθούν για χρηματοδότηση σημαντικά έργα, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός των Γαργαλιάνων, το έργο του Υδραγωγείου του Συνδέσμου, η Διαχείριση Απορριμμάτων κλπ.  Αντί αυτών η «βιοτεχνία» των αναθέσεων, των συμβούλων και των συνεργατών «ανθεί», διασπαθίζοντας πολύτιμο δημόσιο χρήμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους εργαζόμενους του Δήμου Τριφυλίας να αντισταθούν στο κύμα του εκφοβισμού και των απειλών,

Τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες των Εργαζομένων να συνεχίσουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους του Δήμου Τριφυλίας, με τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη,

Τον Δημοκρατικό Κόσμο της Τριφυλίας να μην ανεχθεί την παγίωση ενός αντιδημοκρατικού και αυταρχικού καθεστώτος,

Την κυβέρνηση, τους Βουλευτές και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στο φαινόμενο, μακριά από πρόσκαιρες και ευκαιριακές φιλοδοξίες και προσωπικές στρατηγικές. Η σιωπή και η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα γίνεται συνενοχή.