Αρκαδίας

Επικούρηση του ΕΛΓΑ για τους χαλαζόπληκτους παραγωγούς στις Δ.Ε. Μαντινείας και Λεβιδίου ζητεί με επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Επιμελητηριο Αρκαδιας
Την άμεση αντίδραση του ΕΛΓΑ ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας -με σχετική επιστολή του προς την διοίκηση του Οργανισμού-, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που είχαν για τις αγροτικές καλλιέργειες οι πρόσφατες ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε εκτεταμένες περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Μαντινείας και Λεβιδίου.

“Το φαινόμενο αυτό είχε ως συνέπεια να προκληθούν σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, που η έκτασή τους αυτή τη στιγμή είναι απροσδιόριστη” αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, με την οποία ζητείται “να έλθουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές των εν λόγω ενοτήτων ώστε να καταγραφούν οι καταστροφές που σημειώθηκαν και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες”.

Καταλήγοντας δε η επιστολή, επισημαίνει:

“Με δεδομένες τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή στην Αρκαδία, συνεπεία αλλεπάλληλων πληγμάτων, η άμεση αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, ακόμα και αυτών που αναμένονται, είναι παραπάνω από επείγουσα. Η στήριξη των αγροτών είναι επιτακτική και είμαστε σίγουροι πως, ως Οργανισμός, θα ανταποκριθείτε, για ακόμη μία φορά, ταχύτατα”.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies